Fimala Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Hej, Mam problem z wypadającym, prawym kapslem łożyska piasty Shimano HB-FM35. Ponowne umieszczenie kapsla na miejscu zbytnio nie pomaga. Chciałbym uniknąć wymiany koła na nowe. Co proponujecie zrobic w tej sytuacji?
Heboket Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 O jaki kapsel chodzi? Daj zdjęcie 😉
Fimala Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2018 @Heboket chodzi o kapsel który zasłania łożysko. Oznaczony strzałka :D
Franz Mauer Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Kup Carbogrip od Mariposa i przed ponownym umieszczeniem kapsla przesmaruj powierzchnie styku z piastą. Przed aplikacją oczyść powierzchnię. Powinno pomóc,bo carbogrip stosuje się do sztyc karbonowych i aluminiowych, aby się nie obsuwały. Aaaaaaa.. i przede wszystkim - rzuć okiem cyz czasem podczas wcześniejszego wciskania, gdzieś dekielek się nie podgiął...?
Krzaq Opublikowano 31 Marca 2019 Opublikowano 31 Marca 2019 W dniu 16.08.2018 o 09:36, Fimala napisał: Hej, Mam problem z wypadającym, prawym kapslem łożyska piasty W dniu 16.08.2018 o 10:20, Franz Mauer napisał: Kup Carbogrip od Mariposa Udało się naprawić bo mam podobny problem w szosie.
Rekomendowane odpowiedzi