pawcyb15954 Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Witam. Kupiłem ostatnio rower i zauważyłem na korbie (Deore z dwoma tarczami )naklejkę z napisem : "HG-X CHAIN ONLY" . Sprawdziłem więc mój łańcuch i okazało się że łańcuch jest KMC. Co o tym sądzicie. Czy warto zmienić ten KMC na ten prawidłowy z SHIMANO? Drugie pytanie : czy może być to przyczyną tego że nikt mi nie potrafi tak wyregulować przerzutek żeby przy ustawieniu 1-8, 1-9, 1-10 łańcuch nie ocierał o prowadnicę przedniej przerzutki (Deore ). Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Odnośnik do komentarza
Ares Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Nie ma czegoś takiego jak łańcuch prawidłowy od Shimano. Oznaczenie HG-X jest dla łańcuchów 10-owych już kierunkowych gdzie wcześniejsze rzędy kierunkowe nie były. Po drugie KMC produkuje łańcuchy dla Shimano. Odpowiedz jest prosta na drugie pytanie bo nie da się tego zrobić w przypadku korby 3x. Jest za duży przekos łańcucha i ociera on o klatkę prowadnicy. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Tak ciężko znaleźć ten właściwy dział? Pytanie dotyczy łańcucha, więc tutaj winno zostać zadane. Odnośnik do komentarza
grzechu84 Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Witam W moim giancie posiadam napęd SHIMANO M6000 2x10, też mam łańuch KMC, nowy chcę kupić shimano typu HG-X, no i teraz pytanie , czy wszystkie łańcuchy CN-HG54 to HG-X ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi