Skocz do zawartości

Miejski rower elektryczny.

MC_NEO

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Potrzebuje kupić rower elektryczny (dojazd do pracy i czasem na zakupy).

Problemem jednak jest moja waga wachajaca się od 130 do 135 kg!!!

Bardzo proszę o pomoc w wyborze jednego z poniższych pięciu modeli. 

Bardzo chętnie kupiłbym:

Numer 1 - Eco Bike Speed M

(po pierwsze, że polski producent, a po drugie, że posiada możliwość łatwego odblokowania z poziomu sterownika do max. prędkości 48 km/h!!!, jednak producent podaje max. obciążenie tylko 125 kg !!!).

Inne opcje to:Numer 2 - HERCULES E-IMPERIAL 180 S 9

(chyba rekordzista jeżeli chodzi o dopuszczalne obciążenie, bo aż 180 kg !!!, choć akurat na stronie producenta nie ma jednoznacznej informacji poza cyfrą 180 w nazwie modelu).

HERCULES E-IMPERIAL 180 S 9

Numer 3 - PROPHETE ENTDECKER e8.8

(ewentualnie jeszcze ten)

Numer 4 - WINORA Yakun tour

(posiada amortyzator siodełka, szersza kierownica 720 mm, według mnie praktyczniejszy bagażnik, ale rower cięższy o 0,70 kg)

Numer 5 - WINORA Yakun urban

(brak amortyzatora siodełka, węższa kierownica 640 mm, mniej praktyczny bagażnik, ale rower lżejszy o 0,70 kg).

Pozdrawiam...

MC_NEO

Rower chcę kupić do kwoty 3000 Euro.

Czy będzie kosztował 1900 czy 3000 Euro, jest mi to obojętne.

Dlaczego elektryczny ?

Mam już swoje lata, więc nie uśmiecha mi się męczyć jeszcze na rowerze w drodze do pracy i ewentualnie jakieś zakupy.

Pracuję w Niemczech i tu elektryki są bardzo popularne.

Edytowane przez MC_NEO

Nie przejmuj się jak jesteś kilka kg. Powyżej limitu, rower ci się nie rozpadnie.  Jak mieszkasz w DE. To kup najlepiej jakiś ich rower mają dużo różnych modeli itp. Idź do jakiegoś sklepu z rowerami elektycznymi i pojezdzij, próbuj  i wtedy wybierz .

• 1 rok później...

Cześć, poszukuje miejskiego roweru elektrycznego dla mojej mamy.

Nie wiem czy kwota 4 000 zł nie jest za mała. Szukałem czegoś i w oko wpadł mi ten Romet

Niestety nie znam się na silnikach w ebikach i liczę na waszą pomoc :)

• 1 miesiąc temu...

Hej 
Jestem na etapie poszukiwań e-bike. Jazda głównie po mieście ( czasami sporadyczna jazda poza miasto)  około 20km dziennie. Zastanawiam się nad dwoma modelami pierwszy to Romet ERT 100  i drugi to Focus Jafira2 EX Active. Mój budżet za całość wynosi max 6500 zł ( wyżej wymieniony Romet mogę uzyskać z dużą zniżką za 5800-6000 zl). Czy za takie pieniądze gotowce mają sens czy lepiej złożyć coś samego, jakiś rower do 3k i drugie tyle za system(Zainteresowany jestem raczej legalnym podejściem czyli 250W i 25km/h.). Bardzo proszę o pomoc w wyborze :)

• 1 rok później...
W dniu 15.08.2018 o 17:45, MC_NEO napisał:

Witam,

Potrzebuje kupić rower elektryczny (dojazd do pracy i czasem na zakupy).

Problemem jednak jest moja waga wachajaca się od 130 do 135 kg!!!

Bardzo proszę o pomoc w wyborze jednego z poniższych pięciu modeli. 

Bardzo chętnie kupiłbym:

Numer 1 - Eco Bike Speed M

(po pierwsze, że polski producent, a po drugie, że posiada możliwość łatwego odblokowania z poziomu sterownika do max. prędkości 48 km/h!!!, jednak producent podaje max. obciążenie tylko 125 kg !!!).

Inne opcje to:Numer 2 - HERCULES E-IMPERIAL 180 S 9

(chyba rekordzista jeżeli chodzi o dopuszczalne obciążenie, bo aż 180 kg !!!, choć akurat na stronie producenta nie ma jednoznacznej informacji poza cyfrą 180 w nazwie modelu).

HERCULES E-IMPERIAL 180 S 9

Numer 3 - PROPHETE ENTDECKER e8.8

(ewentualnie jeszcze ten)

Numer 4 - WINORA Yakun tour

(posiada amortyzator siodełka, szersza kierownica 720 mm, według mnie praktyczniejszy bagażnik, ale rower cięższy o 0,70 kg)

Numer 5 - WINORA Yakun urban

(brak amortyzatora siodełka, węższa kierownica 640 mm, mniej praktyczny bagażnik, ale rower lżejszy o 0,70 kg).

Pozdrawiam...

MC_NEO

Nietypowo - na początek poszukaj w okolicy wypożyczalni ebików i popróbuj kilka. Będziesz wiedział co ci pasuje, a co nie. Na tej podstawie wybór będzie bardziej świadomy.