Hoszownik Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Witam. Mam pewien problem a mianowicie chciałbym zmienić amortyzator. Problem polega na tym że amor ma rurę sterową tapered a główka ramy ma system ahed i zastanawiam się czy są jakieś adaptery do sterów żeby go zamontować. Prosił bym o linki do produktów. Z góry dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza
Ares Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Innymi słowy chcesz do rury sterowej 1 1/8" wsadzić amor z poszerzaną rurą sterową. Są dwie opcje albo szukasz produktu z prostą rurą i wtedy nie ma kłopotu (oferta Suntoura tak dla przykładu). Albo kupujesz stery FSA Orbit Ita. Tylko warunkiem jest średnica osadzenia dolnej miski 44mm. 1 Odnośnik do komentarza
Hoszownik Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 chcę wsadzić rock shoxa rekon wsadzić w prostą główkę i nie wiem czy było by to możliwe Odnośnik do komentarza
Ares Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Z tymi sterami co podałem i wymiarami pod dolną miskę tak. Odnośnik do komentarza
Rebeliant86 Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 W ta strone sie nie uda. Do główki tapered można z pomocą adaptera zamontować amor z prostą rurą. Ale odwrotnie nie. A przynajmniej ja nie słyszałem o takim rozwiązaniu. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Hoszownik Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 16 minut temu, Ares napisał: Z tymi sterami co podałem i wymiarami pod dolną miskę tak. właśnie o to chodzi że mam wymiar 40mm na dolną miskę Odnośnik do komentarza
Ares Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 No to lipa i tapera nie wsadzisz. Odnośnik do komentarza
Motke Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 55 minut temu, Hoszownik napisał: właśnie o to chodzi że mam wymiar 40mm na dolną miskę Domyślam się, że to wymiar wewnętrzny miski. A jaka jest średnica zewnętrzna rury (ramy)? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 W dniu 15.08.2018 o 20:34, Motke napisał: Domyślam się, że to wymiar wewnętrzny miski. A jaka jest średnica zewnętrzna rury (ramy)? 1,5" = 38,1mm Tak ciężko to znaleźć? :) Odnośnik do komentarza
Motke Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 9 godzin temu, SpiderMAN napisał: 1,5" = 38,1mm Tak ciężko to znaleźć? W środku 40 mm a na zewnątrz 38.1 mm? Ja również jestem zażenowany twoją wypowiedzią. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 11 godzin temu, Motke napisał: W środku 40 mm a na zewnątrz 38.1 mm? Ja również jestem zażenowany twoją wypowiedzią. nie zrozumiałem twojego posta, podałem Ci średnicę sterówki. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi