Meidei Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Witam Szukam butów szosowych dla początkującego kolarza pod spd sl i od razu potrzebuje tez bloków look keo. Wiem, idź przymierzyć i kup online.Chodzi mi o to żeby mieć jakieś rozeznanie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Medzamir Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Po 1 - nie ma czegoś takiego jak buty dla początkującego. Są tylko podziały na zastosowanie czyli szosa, tri, mtb. Są jeszcze turystyczne ale to po prostu mtb ze sznurówkami, na szosie też są z takim wiązaniem. Jak się wypier***sz to nie ma to znaczenia w jakich i czy kosztowały 100 czy 1000. Awaryjne wypięcie i podparcie to kwestia refleksu i wprawy a nie buta dla laika. Po 2 - spd sl czy look keo? Oba są rozwiązaniami podobnymi ale nie są ze sobą kompatybilne. Więc albo albo. Piszesz o blokach a co z pedałami? Po 3 - idź i przymierz, możesz kupić na miejscu bo nikt nie nakazuje kupować w internetach. Ile ludzi tyle stóp x 2. Jeden woli rybki drugi... Ja np nie polecę Shimano bo mi nie leżą. Podobnie z LG - tylko jeden model na 5-6 był taki w miarę. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Tutaj znowu kwestia tego ile chcesz dać za buty możesz dać 300 lub 1200 ciężko coś podpowiedzieć Odnośnik do komentarza
Meidei Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Chce wydać Max 300 zl 2 godziny temu, Medzamir napisał: Po 1 - nie ma czegoś takiego jak buty dla początkującego. Są tylko podziały na zastosowanie czyli szosa, tri, mtb. Są jeszcze turystyczne ale to po prostu mtb ze sznurówkami, na szosie też są z takim wiązaniem. Jak się wypier***sz to nie ma to znaczenia w jakich i czy kosztowały 100 czy 1000. Awaryjne wypięcie i podparcie to kwestia refleksu i wprawy a nie buta dla laika. Po 2 - spd sl czy look keo? Oba są rozwiązaniami podobnymi ale nie są ze sobą kompatybilne. Więc albo albo. Piszesz o blokach a co z pedałami? Po 3 - idź i przymierz, możesz kupić na miejscu bo nikt nie nakazuje kupować w internetach. Ile ludzi tyle stóp x 2. Jeden woli rybki drugi... Ja np nie polecę Shimano bo mi nie leżą. Podobnie z LG - tylko jeden model na 5-6 był taki w miarę. Masz racje , zle się wyrazilem chodzilo mi żebym mało wydał. takie jak na zdjeciuzdjęciu Odnośnik do komentarza
Medzamir Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Czyli Keo. Jak na początek podpowiem, że bloki szosowe są w dwóch wariantach różniących się kątem wypięcia. Im większy tym lepiej z punktu widzenia początkującego bo masz dzięki temu luz na boki, dla kogoś kto ma problemy z kolanami również. Jak za wszystko 300 to trochę słabo - bloki 60 jak nic. Odnośnik do komentarza
Meidei Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 6 godzin temu, Medzamir napisał: Czyli Keo. Jak na początek podpowiem, że bloki szosowe są w dwóch wariantach różniących się kątem wypięcia. Im większy tym lepiej z punktu widzenia początkującego bo masz dzięki temu luz na boki, dla kogoś kto ma problemy z kolanami również. Jak za wszystko 300 to trochę słabo - bloki 60 jak nic. Żadnych jakiś shimanoo godnych polecenia za 250 ? Odnośnik do komentarza
Medzamir Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 8 godzin temu, Meidei napisał: Żadnych jakiś shimanoo godnych polecenia za 250 ? W dniu 15.08.2018 o 10:28, Medzamir napisał: nie polecę Shimano bo mi nie leżą Nawet tych za 3 x tyle. Już zresztą pisałem w innym temacie. Guru ma rp3. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi