Skocz do zawartości

SKŁADAK / rower wyprawowy - amortyzacja tylnego widelca

PlejStejszyn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na początku witam wszystkich serdecznie, jestem tu nowy.

To znaczy czytam forum od dłuższego czasu, a już wcześniej oglądałem kanał SzajBajk na YT.

Postanowiłem dołączyć, ponieważ jedna kwestia nie daje mi spokoju, może znajdzie się znawca, który mnie uspokoi :)

Mój sprzęt to: (i tu jest właśnie problem) NIEZNANY PRODUCENT

Kupiłem kiedyś rower, który służy mi do dziś, jestem z niego zadowolony. Kupiłem tanio, z czasem upgrade-uję osprzęt na lepszy. Ale nie znam producenta, a rower jest (wydaje mi się) dość charakterystyczny. Kupiłem go pomalowanego (niedbale) sprayem, odartego z naklejek. Na załączonych zdjęciach widać jego amortyzację tylnego widelca i nr fabryczny ramy (wybity na dole mufy suportowej). Rama jest aluminiowa, przypuszczam, że ma około 12-15 lat, sądząc po designie, ale mogę się mylić.

Czy po tym jest ktoś w stanie rozpoznać producenta ramy?

Przekopałem wiele stron internetowych (głównie anglojęzycznych), próbując znaleźć producenta po numerze fabrycznym, lub chociaż podobny design ramy - ale bezskutecznie. Będę wdzięczny za ewentualne poszlaki.

O rowerze:

- napęd 3x8

-piasty Shimano

-przerzutka przód: Shimano Alivio

-przerzutka tył: Shimano Deore

-widelec przód: RST (będę wymieniał niedługo

-hamulce szczękowe Shimano (nie znam modelu)

P.S. Zdjęcia niedługo po zakupie (bez znaczenia), ale ogólnie dbam o sprzęt i nie jest taki brudny :)

IMG_0652.JPG IMG_0653.JPG IMG_0654.JPG IMG_0655.JPG IMG_0656.JPG

Edytowane przez PlejStejszyn
Opublikowano

Wstaw zdjęcia bezpośrednio do posta.

Napisz specyfikację roweru.

Póki co nie spełniasz wymogów działu "Nasze Rowery"

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nikt nie rozpoznaje, kto produkuje takie ramy? Wydawała mi się dosyć charakterystyczna...

Może znacie jakieś zagraniczne strony, na których mógłbym poszukać jakichś informacji?

Wiedza o producencie (a tym samym jakości) ramy przydałaby mi się w kwestii doboru komponentów, a docelowo wyboru między inwestowaniem w niego, a wymianą na inny.

Będę bardzo wdzięczny za jakieś poszlaki.