Skocz do zawartości

Bloki look Keo - Klips !

Antyszprycha

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was ponownie, zwracam się z prośbą o wyjaśnienie pewnej sprawy. Zamówiłem bloki look Keo szare ponieważ obecne zqpewne niedługo skończą swój żywot. W aukcji zauważyłem następującą informację:

:Wyposażone są w klipa, który jest umieszczony w centralnej części bloku, który ma za zadanie zapamiętać poprzednią pozycję bloku przy wymianie"

Czy ktoś wie jak użyć tego klipsu :) W necie nie mogę znaleźć nigdzie filmiku. Sprawdziłem w swoich obecnych blokach i rzeczywiście jest takie cudeńko i jest wyciągane ale co dalej to nie wiem. POniżej zdjęcie:

244057502_Zrzutekranu2018-08-13o20_08_26.thumb.jpg.7760dc76f1a6acc60a71b4e1e65e6363.jpg

Niektóre buty, np. Sidi: https://velo.pl/sites/default/files/temporaryim/vent2012_1_4.jpg posiadają czwarty otwór montażowy, pomiędzy tymi, które służą mocowaniu bloków. Po ustawieniu pozycji bloku należy przykręcić do niego powyższy plastik. Potem przy zmianie bloków odkręcasz tylko trzy śruby mocujące sam blok, centrujesz nowy na wcześniej zamontowanym plastiku i dokręcasz całość.

Edytowane przez Fenthin
9 godzin temu, Gregory34 napisał:

@Antyszprycha to ile Ci te bloki wytrzymały.Coś krótki żywot miały 🙂

Fajny system ma ten Look ,nie trzeba się później ''matolić'' z ponownym ustawieniem bloków.

Jeszcze służą ale wole kupić nowe w ramach "zapasu" bo te nie pociągną chyba długo. Póki co przejechały ze mną 3500 km.