SZMICH Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Siemanko, chce zbudować rower na kołach dartmoor shield. Piasta tył to novatec D772SB 142x12 a przód to dartmoor revolt disc 20 wiem, że mam 32 szprychy ale jakie długie mam kupić aby były dobre?
Puncu Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Policz:http://www.sapim.be/kalkulator-dlugosci-szprych
SZMICH Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Czyli mam poszukać w necie tych wymiarów i wypełnić te pola i pokaże mi jakie mam kupić?
Heboket Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 10 minut temu, SZMICH napisał: Czyli mam poszukać w necie tych wymiarów i wypełnić te pola i pokaże mi jakie mam kupić? Dokładnie 😊
Puncu Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 2 minuty temu, Heboket napisał: Dokładnie 😊 Nie. Chcąc zrobić to dobrze musisz najpierw kupić obręcze i piasty. Gdy je zmierzysz i podasz wymiar w kalkulatorze wyjdzie Ci przybliżony wymiar szprych. Do tego trzeba uwzględnić symetryczny lub asymetryczny tylny trójkąt/wahacz.
Heboket Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 1 minutę temu, Puncu napisał: Nie. Chcąc zrobić to dobrze musisz najpierw kupić obręcze i piasty. Gdy je zmierzysz i podasz wymiar w kalkulatorze wyjdzie Ci przybliżony wymiar szprych. Do tego trzeba uwzględnić symetryczny lub asymetryczny tylny trójkąt/wahacz. Ja u siebie spisałem wymiary z internetu i pasowały
Puncu Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 1 minutę temu, Heboket napisał: Ja u siebie spisałem wymiery dostępne z internetu i pasowały No to miałeś szczęście. Znajdzie złe wymiary albo nie uwzględni asymetrii i będzie miał pretensje do całego świata że nie pasuj.
Heboket Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 1 minutę temu, Puncu napisał: będzie miał pretensje do całego świata że nie pasuj. Wtedy prestecje można mieć tylko do siebie 😏
SZMICH Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Oki mam już długości 256 i 257 i teraz pytanie czy lepiej kupić 256 i 256 czy 256 i 258.
Rekomendowane odpowiedzi