Skocz do zawartości

Fox 32 Float Performance 130mm 2016 Fit4 - czerwone pokrętło na dole amortyzatora.

tomek1233211

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mój amortyzator: FOX 32 FLOAT PERFORMANCE 130mm 2016 FIT4. Ustawione w skrajnej pozycji pokrętło zapiekło się. Próby ruszenia pokrętła zakończyły się jego zerwaniem. Mój problem polega na tym, że nie wiem czy mogę to w jakiś sposób wymienić. Muszę wymienić samą końcówkę, cały tłumik, czy może już po amortyzatorze? Wie ktoś może gdzie mogę kupić potrzebny element? Chodzi mi o czerwone pokrętło u dołu, a dokładniej o wystający z goleni element, którym ono kręci. Proszę o pomoc!!!

Opublikowano
2 godziny temu, piter614 napisał:

Możesz wkleić zdjęcie jestem ciekaw jak to wygląda?

zdjęcia nie trzeba, standardowe pokrętło tłumienia. Rozumiem że nie dało się go wyciągnąć? Bo nie trzeba nim kręcić na boki jeżeli się zapiekło, można spróbować wyciągnąć tak jak podczas podstawowego serwisu amora. Dostaniesz tą część, pytanie tylko dlaczego się zapiekło. Robisz przegląd podstawowy co zalecany przez producenta czas? Zrobiłeś teraz? Wszystko jest ok?

Opublikowano
5 minut temu, Krystiano napisał:

zdjęcia nie trzeba, standardowe pokrętło tłumienia

byłem ciekaw jak się ułamało,tym bardziej że amor jest z 2016 r

Opublikowano

Amor kupiłem miesiąc temu w stanie używanym , jeszcze go nie serwisowałem, do tej pory pokrętło działało normalnie, ale czuć było w nim zgrzytający brud. Nie jest mi potrzebne samo pokrętło, tylko urwana "igła" widoczna na zdj (na niej mocowane jest czerwone pokrętło). Gdzie mogę dostać potrzebną cześć? Z góry dzięki za pomoc. :)

20180814_120510.jpg
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Cześć! Miałem dosłownie identyczną sytuacje z tym samym widelcem (tylko mój ma 120mm skoku 🤔). Wymienić trzeba całą igłę, iglicę - nie pamiętam jak dokładnie się to nazywa. Ja oddałem widelec do Epicentrum w Gdyni i koszt to 45 zł za element + robiłem serwis. Jak się okazuje przy tłumiku FIT4 ta część jest słabo uszczelniona i kuleczka która odpowiada za "kliki" często koroduje powodując zapieczenie pokrętła. 

Tak to wyglądało:

118209927_Zrzutekranu2019-02-13o23_56_20.jpg.d74932e5b1e94570d8b7377733dba598.jpg

EDIT. 

Dołączam zdjęcia z serwisu:

- lewy dolny róg = przyczyna

1087869626_Zrzutekranu2019-02-14o00_00_21.thumb.jpg.f273b7853be96ee33b3ed34f38453fd3.jpg

Edytowane przez Reset
Opublikowano

Ok, dzięki wielkie za pomoc, zamykam temat.