Skocz do zawartości

aplikacja do tras rowerowych

riczi

Rekomendowane odpowiedzi

44 minuty temu, riczi napisał:

Czy istnieje mozliwosc wybrania gotowej sciezki rowerowej i podazania nia? przegladlaem wersje podsatwowa i niestety nie znalazlem

Nie wiem jak w wersji darmowej, ale w Pro jest dosłownie wszystko (w tym opcja podążania wybraną ścieżką). Co około tydzień aktualizacje z nowymi opcjami - moim zdaniem najlepsza aplikacja tego typu na rynku. 😏😊

• Lubię to! 1

Strava i Sports-Tracker pozwalają na kompie wytyczyć trasę i później nią podążać (trasa jest naniesiona na mapkę w aplikacji). Chyba,że źle zrozumiałem pytanie. ST ma to zrobione dużo lepiej przy okazji, bo Strava nie rozumie niektórych ścieżek.

• 2 miesiące temu...

Ostatnio testowałem aplikacje Mapy cz
Bardzo czytelna mapa ma ścieżki rowerowe miejskie, wgrane są szlaki rowerowe pokazane kolorami w zależnośći od szlaku. Mapa posada bardzo rozbudowany mapnik widać każdą pierdółke każdą drogę pożarową każdą ścieżkę
Wystarczy się zalogować po wcześniejszym stworzeniu konta
Wchodzisz na stronę Mapy, cz na kompie tworzysz sobie trasę podaję Ci odrazu odległość. Trasę zapisujesz, uruchamiasz apke wchodzisz w moje trasy odpalasz i jedziesz nie trzeba pliku gpx przegrywać
Podejrzewam że pliki gpx też bez problemu z trasami zawodów można wrzucać
Wczoraj jeździł ustaliłem sobie trasę po lesie, włączyłem apke pod domem wgrałem trasę dałem opcję naviguj i cały czas mnie prowadziła, telefon w kieszeni kurtki sugerował em się tylko komendami głosowymi

Gotowe trasy są w BikeMap.

Ja jednak wolę swoje, ułożone na podstawie:

• Stravy heatmap
  • Aktywności innych osób na Stravie (np. trasy "podejrzane" przez opcję Flyby)
  • Openstreetmap + Opencyclemap
  • Google Street View
  • Czasem jeszcze map GDDKiA z natężeniem ruchu na drogach wojewódzkich i krajowych, ale tu już muszę mieć dobry powód (nieznana okolica, długa trasa, brak alternatyw dla DW i DK)

W trasie:

• Garmin z mapami Openstreetmap
  • Openstreetmap i Opencyclemap wyświetlane w aplikacji Galileo (ad-hoc, do sprawdzania okolicy i w przypadku zboczenia z zaplanowanej trasy)
  • Czasem gpx wrzucony do OsmAnd jako backup dla Garmina (długie trasy)
  • Czasem apka Stravy do sprawdzenia dalszego przebiegu trasy, bo tak jest wygodniej niż na Garminie (gdy nie chciało mi się przerzucać gpx)