Biker no. 004 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 (edytowane) Chcę złożyć swój pierwszy rower i rozglądałem się trochę za jakąś dobrą ramą w rozsądnej cenie i natrafiłem na accent peak 29, sporo osób poleca tą ramę ale wolałem jeszcze dopytać tutaj. Tak więc co polecacie w tym przedziale cenowym? Alu Zwężana główka (chyba już standard) Koło 27.5" lub 29" Oś przelotowa lub szybkozamykacz Z góry dzięki 😁 Edytowane 10 Sierpnia 2018 przez Biker no. 004 Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Rzeczywiście to dobra rama o bardzo przyjkemnej geometrii. Chyba najlepszy wybór spośród ram nowych, choć też zależy do czego będziesz wykorzystywał rower. Chwalone są równiez ramy Dartmoor. Również ostatnio przeglądałem ciekawą ofertę na stronie 7anna.pl. Tu przykład : https://7anna.pl/product-pol-10061-Rama-NS-Bikes-Eccentric-Djambo-27-5-29.html 1 Odnośnik do komentarza
Yan Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Accent Peak 29, Może coś znajdziesz dla siebie https://www.bike-discount.de/en/shop/hardtail-29-8670?l=24&o=preis . Odnośnik do komentarza
Biker no. 004 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 18 minut temu, Franz Mauer napisał: choć też zależy do czego będziesz wykorzystywał rower. Cross country 11 minut temu, Yan napisał: Accent Peak 29, Może coś znajdziesz dla siebie https://www.bike-discount.de/en/shop/hardtail-29-8670?l=24&o=preis . Chodzi mi raczej o konkrety, przetestowane ramy Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 47 minut temu, Biker no. 004 napisał: Cross country To Accent Peak jest do XC z geometrią bardziej sportową. Z kolei ramy NS Bikes sprawdzają się w przypadku jazdy w bardziej wymagającym terenie. Czasem nawet producent określa ich przeznaczenie jako agresywna jazda MTB. 51 minut temu, Biker no. 004 napisał: Chodzi mi raczej o konkrety, przetestowane ramy Znam jednego z dystrybutorów CUBE na Polskę i muszę przyznać,że ich ramy można kupować nawet w ciemno. Nie ma z nimi problemów. Fajne jest to,że w Polsce mozesz przymierzyć się do konkretnego modelu i na tej podstawie podjąć decyzję. Tak, że uważam że warto zapoznać się ze stroną wskazaną przez @Yan . 1 Odnośnik do komentarza
ahaja Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Bardziej sportowe są ramy Radona niż Cube. Uważnie trzeba wybierać bo mają często suport wciskany zamiast wkręcanego. NS, Dartmoor, Octane to raczej do cięższych zastosowań, są też znacznie cięższe. Peak wydaje się być najlepszym wyborem do takich zastosowań. Za przemawia również dostępność, solidny dystrybutor, mnóstwo zbudowanych rowerów na jej bazie. Odnośnik do komentarza
FreliSKY Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Dartmoor hornet może być ciekawą propozycją Odnośnik do komentarza
revolta1 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Primal . moze lepszy Odnośnik do komentarza
PiotHi-Piotrek Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 W dniu 10.08.2018 o 13:53, Biker no. 004 napisał: Chcę złożyć swój pierwszy rower i rozglądałem się trochę za jakąś dobrą ramą w rozsądnej cenie i natrafiłem na accent peak 29, sporo osób poleca tą ramę ale wolałem jeszcze dopytać tutaj. Tak więc co polecacie w tym przedziale cenowym? Alu Zwężana główka (chyba już standard) Koło 27.5" lub 29" Oś przelotowa lub szybkozamykacz Z góry dzięki 😁 Możesz zajrzeć do Dartmoor Hornet zmieści się w budżecie i jest to wytrzymała rama. Pozdrawiam😃 Odnośnik do komentarza
PeKa Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Przede wszystkim, do czego ta rama. Bo proponowane są ramy do XCO/XCM i bardziej pod trail. Jeśli to pierwsze, to Peak'a można brać w ciemno. Rama, która ztłentinajnerowała Polskę Odnośnik do komentarza
Biker no. 004 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Do zawodów to mam raczej daleko Odnośnik do komentarza
Heboket Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zdecydowanie peak 😏 Odnośnik do komentarza
Rutofuto Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 A co sądzicie o ramie NS Bikes eccentric Alu Odnośnik do komentarza
Heboket Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 2 minuty temu, Rutofuto napisał: A co sądzicie o ramie NS Bikes eccentric Alu Chcesz do Cross country? Odnośnik do komentarza
Rutofuto Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Lub Dartmoor hornet ktury jest prawie nie dostępny 😢 czarny mat roz L Odnośnik do komentarza
Heboket Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Teraz, Rutofuto napisał: ktury *który Odnośnik do komentarza
Biker no. 004 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Rutofuto może załóż nowy temat Odnośnik do komentarza
Rutofuto Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 1 minutę temu, Heboket napisał: Chcesz do Cross country? Nie koniecznie ale myśle ze obie dały by rade składam rower do agresywnej jazdy ale nie tylko Odnośnik do komentarza
Heboket Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 1 minutę temu, Rutofuto napisał: Nie koniecznie ale myśle ze obie dały by rade składam rower do agresywnej jazdy ale nie tylko To nie jest geometria do Cross country Odnośnik do komentarza
Rutofuto Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Jestem świerzym szajem 🤗 sory za błędy itd itp A czy słynna Żaba szaja nie ma podobnej 🤔 Odnośnik do komentarza
PeKa Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zdecydowanie nie. Odnośnik do komentarza
Biker no. 004 Opublikowano 9 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 W dniu 20.08.2018 o 13:54, PiotHi-Piotrek napisał: Możesz zajrzeć do Dartmoor Hornet zmieści się w budżecie i jest to wytrzymała rama. Pozdrawiam😃 To nie do dh? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi