Skocz do zawartości

Rama mtb do ok. 800 pln

Biker no. 004

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę złożyć swój pierwszy rower i rozglądałem się trochę za jakąś dobrą ramą w rozsądnej cenie i natrafiłem na accent peak 29, sporo osób poleca tą ramę ale wolałem jeszcze dopytać tutaj.

Tak więc co polecacie w tym przedziale cenowym?

Alu

Zwężana główka (chyba już standard)

Koło 27.5" lub 29"

Oś przelotowa lub szybkozamykacz

Z góry dzięki 😁

Edytowane przez Biker no. 004

Rzeczywiście to dobra rama o bardzo przyjkemnej geometrii. Chyba najlepszy wybór spośród ram nowych, choć też zależy do czego będziesz wykorzystywał rower. Chwalone są równiez ramy Dartmoor. Również ostatnio przeglądałem ciekawą ofertę na stronie 7anna.pl. Tu przykład : https://7anna.pl/product-pol-10061-Rama-NS-Bikes-Eccentric-Djambo-27-5-29.html

• Pomógł 1
47 minut temu, Biker no. 004 napisał:

Cross country 

To Accent Peak jest do XC z geometrią bardziej sportową. Z kolei ramy NS Bikes sprawdzają się w przypadku jazdy w bardziej wymagającym terenie. Czasem nawet producent określa ich przeznaczenie jako agresywna jazda MTB. 

51 minut temu, Biker no. 004 napisał:

Chodzi mi raczej o konkrety, przetestowane ramy ;)

Znam jednego z dystrybutorów CUBE na Polskę i muszę przyznać,że ich ramy można kupować nawet w ciemno. Nie ma z nimi problemów. Fajne jest to,że w Polsce mozesz przymierzyć się do konkretnego modelu i na tej podstawie podjąć decyzję. Tak, że uważam że warto zapoznać się ze stroną wskazaną przez @Yan .

• Pomógł 1

Bardziej sportowe są ramy Radona niż Cube. Uważnie trzeba wybierać bo mają często suport wciskany zamiast wkręcanego.

NS, Dartmoor, Octane to raczej do cięższych zastosowań, są też znacznie cięższe.

Peak wydaje się być najlepszym wyborem do takich zastosowań. Za przemawia również dostępność, solidny dystrybutor, mnóstwo zbudowanych rowerów na jej bazie.

• 2 tygodnie później...
W dniu 10.08.2018 o 13:53, Biker no. 004 napisał:

Chcę złożyć swój pierwszy rower i rozglądałem się trochę za jakąś dobrą ramą w rozsądnej cenie i natrafiłem na accent peak 29, sporo osób poleca tą ramę ale wolałem jeszcze dopytać tutaj.

Tak więc co polecacie w tym przedziale cenowym?

Alu

Zwężana główka (chyba już standard)

Koło 27.5" lub 29"

Oś przelotowa lub szybkozamykacz

Z góry dzięki 😁

Możesz zajrzeć do Dartmoor Hornet zmieści się w budżecie i jest to wytrzymała rama.

Pozdrawiam😃

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...