hearthead Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Dzień dobry, zakupiłem szosę CANYON ROADLITE F6 na kołach Mavic Aksium na łożyskach maszynowych. Pojawiło się u mnie pęknięcie w miejscu łączenia obręczy, bez uderzenia w przeszkodę. Rozumiem, że problemem jest moja waga wahająca się mocno od 95 - 100 kg. Stąd moje pytanie do doświadczonych, jakie obręcze /koła będą w moim przypadku odpowiednie? Bardzo chciałbym trenować dalej, a nie chcę wtopić kolejnych pieniędzy w obręcze, które mnie nie utrzymają. Odnośnik do komentarza
Stryjek Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Pogadaj z ludźmi którzy składają koła na zamówienie, oni na bank dobiorą ci coś mocnego i wytrzymałego. Kolejna zaleta takiego rozwiązania to łatwiejszy dostęp do części ( szprychy, piasty, obręcze ). Tak na szybko przychodzi mi do głowy dandyhorse, daveo Odnośnik do komentarza
hearthead Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Okazuje się, że to normalne "pęknięcie", to miejsce łączenia. Ktoś ma w posiadaniu Mavic Aksium? Żeby to potwierdzić? Jest to miejsce na przeciwko wentyla, okazuję się, że przednie koło mam tak samo "pęknięte". Z tym, że pod naklejką i pod farbą. Odnośnik do komentarza
GBike Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 2 godziny temu, hearthead napisał: Mavic Aksium na łożyskach maszynowych. Pojawiło się u mnie pęknięcie w miejscu łączenia obręczy, bez uderzenia w przeszkodę Chyba bym dostał zawału z wściekłości Ja przy wadze 100 jeździłem na AlexRims'ach i nigdy nic im się nie wydarzyło. Odnośnik do komentarza
Stryjek Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 22 minuty temu, hearthead napisał: Okazuje się, że to normalne "pęknięcie", to miejsce łączenia. Ktoś ma w posiadaniu Mavic Aksium? Żeby to potwierdzić? Jest to miejsce na przeciwko wentyla, okazuję się, że przednie koło mam tak samo "pęknięte". Z tym, że pod naklejką i pod farbą. W prawie wszystkich kołach alu to widać, producenci się do tego zwykle nie przykładają Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 To nie jest pęknięcie!!! To miejsce łączenia obręczy... Cytując klasyka (jeździć, obserwować, ale się nie przejmować). Dobrze, że zwracasz uwagę na detale, ale nie panikuj, jesteś za lekki na to by tak szybko załatwić koła, zwłaszcza w szosie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi