Globciu Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) Hej Grupowicze Mam mały problem. Praktycznie za każdym razem jak wsiadam na dwa kółka używam opcji livetracks. Prawdopodobnie po ostatniej aktualizacji aplikacji Garmin Connect coś się wywaliło. Po rozpoczęciu jazdy, wysyłany jest @ na podane adresy, ale nie ma opcji śledzenia, /Komuś udało się rozwiązać/przywrócić poprawne działanie tej opcji? Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez Globciu Odnośnik do komentarza
Wojtek Z. Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Moi znajomi mający garmina nie mają z tym problemu Odnośnik do komentarza
lukaszko Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Ja mam to samo od 2 tygodni chyba. Dziś zresetowałem garmin Connect i zobaczymy czy to coś da. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
eathan Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Panowie ruszyły Wam Livetracki na Garminie? Druga sprawa czy ktoś z Was używa Strava Beacon na Garminie? Jak to działa w praktyce? Bo po odpaleniu aktywności na Garminie nic nie jest wysyłane do listy kontaktów. Za to jak odpalam aplikację strava to powiadomienie idzie natychmiast. Odnośnik do komentarza
Globciu Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Właśnie dostałem dzisiaj odpowiedz od supportu Garmina ze mają jakiś problem z tą opcją. Poprosili o opis uruchamiania Live track, wersję oprogramowania oraz nazwę telefonu. Zobaczymy co wymyśla bo funkcja nadal nie działa. W dniu 11.08.2018 o 08:58, eathan napisał: Panowie ruszyły Wam Livetracki na Garminie? Druga sprawa czy ktoś z Was używa Strava Beacon na Garminie? Jak to działa w praktyce? Bo po odpaleniu aktywności na Garminie nic nie jest wysyłane do listy kontaktów. Za to jak odpalam aplikację strava to powiadomienie idzie natychmiast. Eathan, ja mam tak że w Stravie mam dodane kontakty na które po rozpoczęciu treningu wysyłany jest sms z linkiem do podglądu. Aby to działało, musi w aplikacji Garmin Connect odznaczyć aktywną Strava Beacon. Problem w tym że całość pobierana jest chyba z map Garmin bo pomimo że wszystko rozsyłane jest poprawnie, to i tak nie ma podglądu na aktualną pozycję. Odnośnik do komentarza
eathan Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 A to ciekawostka ze środy i Garmina 820. 1. Strava Beacon - działa całkiem fajnie. Powiadomienia idą bez problemu. Można śledzić aktywność. Żona zadowolona bo wie kiedy obiad na stół wykładać 2. Garmin LiveTrack - sprawdziłem w terenie i jednak działa. Tyle, że tutaj powiadomienie jest wysyłane z lekkim poślizgiem. Poza tym wpadło do spamu. Link da się śledzić więc też działa OK. Odnośnik do komentarza
organic Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Live Track u wielu osób przestał działać po aktualizacji GCM do wersji 4.9 Typowy objaw to wysłanie linku do mapy bez trasy, gdzieś na oceanie 😉 Na forach garmina pełno jest wpisów na ten temat. Niektórym pomógł downgrade do wersji 4.8. 1 Odnośnik do komentarza
Globciu Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 22 godziny temu, organic napisał: Live Track u wielu osób przestał działać po aktualizacji GCM do wersji 4.9 Typowy objaw to wysłanie linku do mapy bez trasy, gdzieś na oceanie 😉 Na forach garmina pełno jest wpisów na ten temat. Niektórym pomógł downgrade do wersji 4.8. Dzięki Organic. Czekałem, czekałem i się nie doczekałem odpowiedzi od Garmina. Ściągnąłem sobie wersie 4.8 z poniżej strony, i jak na razie wygląda na to że wszystko działa jak należy. https://garmin-connect-mobile.apk.cafe/lenovo/tab-4-8 Pozd Odnośnik do komentarza
organic Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Na jakiej wersji softu? Jakiego fona używasz? Odnośnik do komentarza
mariuszm Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Zarzuciłem LiveTrack z Garmina na rzecz GoogleMaps i zwykłego udostępniania lokalizacji. Zbyt często LiveTrack mnie ostatnio zawodził. Odnośnik do komentarza
organic Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 (edytowane) Z fonami A5 i chyba też A7 były zgłaszane problemy podobne do tych, które mają wszyscy użytkowicy większości modeli od Huawei, np. częste rozłączanie sparowanych urządzeń. Ja teraz używam starej Xperii tylko że dla odmiany mam problemy z przesyłaniem tras. Zobaczymy czy aktualizacja coś zmieni Edytowane 27 Lutego 2019 przez organic Odnośnik do komentarza
Globciu Opublikowano 1 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Ja praktycznie do końca stycznia zablokowałem aktualizację i korzystałem tylko z wersji 4,8. Dopiero dość niedawno wykonałem aktualizację do najnowszej wersji (bez tego nie mogłem usuwać wgranych widget-ów). Na razie nie zauważyłem żadnych błędów. Lokalizacja działa poprawnie i nie rozłącza mnie z moim Huwaeiem P8 Odnośnik do komentarza
Bartosh Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 U mnie na fenix 3 hr też jest od jakiegoś czasu problem z livetrack. Niby jest włączony ale nie pokazuje lokalizacji tylko wisi w jednym miejscu. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi