Trekking Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Jestem zainteresowany kupnem sakw na bagażnik. Słyszałem dobre opinie na temat sakw Crosso Dry, jednak są one dość drogie. Przeszukując internet znalazłem jeszcze trzy inne modele, których jestem ciekaw, jednak chciałbym wiedzieć o nich coś więcej. Są to: MERIDA WATERPROOF PANNIER, Arsenal 465 i Roswheel 1000D 2+1. Jak myślicie, które będą najlepsze i najtrwalsze? Może ktoś z was ma swoje opinie i przygody związane z nimi? Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc ;-)
Robak88 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Jeżeli o mnie chodzi to Crosso wypada w tym zestawieniu najlepiej i jest warte swojej ceny. Złego słowa powiedzieć nie mogę i wszyscy moim znajomi posiadają sakwy tej firmy. Kiedyś przyglądałem się z bliska sakwom Merida i jak dla mnie są identyczne jak te Crosso. Może w tym kierunku warto iść? 1
scarecrow Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Crosso mnie nigdy nie zawiodły, poza tym... polskie.. dobre taki patriotyzm biznesowy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
LukasFR22 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Cześć ! Jak już pisałem w innym wątku używam sakwy Go!Travel Polska marka, jeżeli coś się rozpruje to gwarancja obejmuje zszywanie. Ogólnie bardzo dobre wykończenie kiedyś naładowałem do niej 30kg gdzie 20kg jest dla producenta max. Zamki bardzo płynnie chodzą podczas wypchania i ciężaru, co jest bardzo ważną kwestią. Warto kupić w sklepie ponieważ pomacasz i podotykasz, zobaczysz jakiej jest jakości, często pojawiają się testy sakw u ludzi którzy podróżują. 1
Trekking Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zainteresowały mnie te sakwy Go Travel, jednak nie mogę ich znaleźć w żadnym sklepie stacjonarnym ze stroną internetową. :-/
tomek040982 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 9 godzin temu, LukasFR22 napisał: Zamki bardzo płynnie chodzą podczas wypchania i ciężaru, co jest bardzo ważną kwestią. Wiesz co? Według mnie i to na pewno jeszcze inni potwierdzą , ale sakwy na suwak to jest porażka. Kolega miał taki wynalazek i nawet jednej wyprawy do Chorwacji nie przetrwały , suwak się rozleciał.
LukasFR22 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 To miał pewnie kiepskiej jakości u mnie na wyprawę do Rumunii spisało się na medal, nie miałem żadnych problemów.
alfine-11 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Go!Travel ma w swojej ofercie kilka modeli sakw o jakich "dobrych " i "złych'' modelach piszecie ?
tomek040982 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 alfine-11 Ja nie piszę o tej konkretnej marce. Ogólnie czytałem i oglądałem trochę o różnych sakwach swojego czasu jak szukałem dla siebie, w większości przypadków odradza się sakwy gdzie jest suwak bo często nie wytrzymują właśnie suwaki.
revolta1 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Tu chyba racja jest z tymi suwakami lekkie rzeczy jak sie wozi to suwak ma jeszcze racje bytu przy ciezszych juz nie
Rekomendowane odpowiedzi