Kerness Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) Cześć. Założyłem nowy łańcuch (11 rzędowy) skulem go pinem. Lecz jest pewien problem. Otóż pin ten wystaje nieznacznie zarówno po jednej jak i drugiej stronie łańcucha przez co powoduje problemy w zmianie przełożeń. Wystaje na około 1 milimetr. Ktoś ma jakiś pomysł jak mógłbym rozwiązać ten problem? Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez Kerness
psu Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) Ale jak oryginalny pin jest za długi? Jeżeli nie, to powyginaj łańcuch na boki aby wszystko się ułożyło, a jeżeli jest za długi to rozkuj i go spiłuj pilnikiem Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez psu
Kerness Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2017 No właśnie oryginalny pin był za długi ogólnie w pudełku z łańcuchem Shimano 105 były dwa piny. Jeden z nich był dłuższy od drugiego o około milimetr. Najpierw tego nie zauważyłem myślałem że są dwa takie same. Skulem łańcuch używając tego dłuższego i wystawał. Rozkulem a potem skulem używając tego krótszego pina i teraz wszystko jest okej. Ale dlaczego w pudełku były dwa różne piny?
Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) pomyłka... Ten pin dłuższy się odłamuje i wyrzuca... to pin prowadzący czy jak go tam zwał do zakucia... Ma zostać to co masz z lewej... na tym foto Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez Gość
LukasFR22 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Cześć! pin odrobinę musi wystawać nie może być idealnie równy z ogniwem zewnętrznym. Po prostu ustaw tak żeby było po równo z obydwu stron jeżeli chodzi cieżko, należy go lekko powyginać do tego stopnia by chodził płynnie
Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) nie zgodzę się należy poprawić skuwaczem pin w 2 stronę Nie rozumiem jest tyle filmów od Daniela wystarczy poszukać jak czegoś nie ma jest też u innych(Każda ingerencja w łańcuch to niepotrzebna rzecz) Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez Gość
Kerness Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Rozumiem zasadę łączenia łańcucha i wiem że należy go odłamać. Problem już rozwiązałem sam używając innego pina. Ale chodzi mi o to że w pudełku z łańcuchem były dwa piny które różniły się długością. I to mnie zastanawia
Rekomendowane odpowiedzi