Skocz do zawartości

Romet Huragan 3 vs Kross Vento 3.0

kanka92

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Planuje kupić pierwszą szosę, która będzie wykorzystywana do treningu, ale może i w jakimś triatlonie amatorskim weźmie udział. Trochę ciężko jest mi kupić rower używany, ponieważ średnio potrafię rozpoznać sprzęt warty kupienia a złożyć, to dla mnie jeszcze wyższa szkoła jazdy. 

Huragan 3 wydaje mi się, że ma dość dobry stosunek ceny do jakości bo jest na Tiagrze, hamulce Shimano 105, ale generalnie raczej nigdzie nie widzę, żeby Romety ktoś gdzieś polecał, bardziej rowery Kross, ale ciekawy jestem, czy ta różnica w cenie wskazanych modeli jest czymś istotnym uzasadniona? 

http://www.romet.pl/Rower,HURAGAN_3,10,713,714,14575,2017.html 

https://www.kross.pl/pl/2017/road/vento-3-0

Opublikowano

Powiem tak - jeden sprzedawca polecał mi Krossa, argumentując to tym, że Romet to chińszczyzna i grają na sentymencie. Natomiast drugi, gdy byłem u nich w serwisie już z nowym rowerem powiedział, że na Romety lepiej uważać. O ile pierwszy miał jakiś biznes, o tyle drugi już nie, bo rower mi sprzedał, a przed zakupem nie zająknąłem się o innej marce. Uważałbym.

Opublikowano

Powiem szczerze, że jestem zawiedziony tak słabą jakością Rometa i późniejsza obsługą klienta. Spodziewałem się trochę lepszego wykonania. Niestety jak widać powiedzenie "dobre bo polskie tutaj się nie sprawdza", szkoda...

elektronicznypank
Opublikowano

Też mam wrażenie, że Romet to praktycznie czysta chińszczyzna z naklejką i trochę właśnie jadą na sentymencie (także jeśli chodzi o ich motocykle). Chociaż w tym roku cenowo prezentuje się świetnie.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam

Poszukuje od paru dni informacji na temat ramy z Rometu oraz Kross'a czyli użytkowników co posiadają jeden z tych wymienionych rowerów. Chciałbym się dowiedzieć czy te rowery są wygodne na dłuższe trasy w sensie geometrii ramy na to pozwalają, jak z gwarancja na ramy i jak wyglada jakość wykonania ramy w  Romecie i w Krossie?? 

Pozdrawiam.