Skocz do zawartości

Radio rowerowe.

spondylus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy miał ktoś z was do czynienia z odbiornikami tego typu? Np. to na poniższym zdjęciu kosztuje ok. 100zł. Działa to w ogóle, używał ktoś?

2c724a4344e0aab3bdefed313cf4

Opublikowano

Ja powiem tak...

Styczności nie miałem i nie trawię tego rodzaju urządzeń, podobnie jak wkurza mnie kiedy ktoś lezie z telefonem w dłoni i słucha z głośnika muzyki...

Opublikowano

A mi nie przeszkadza posłuchać sobie radia kiedy jadę poza miastem, ale nie na tyle daleko żeby stracić zasięg.

Opublikowano

Może być problem z odbiorem przy braku zewnętrznej anteny poza miastem. A raczej nawet na pewno będzie ;)

Mnie tam wystarczą ptaki i szum gum :)

Opublikowano (edytowane)

Mam takie dwie swoje trasy po ok.60km, obie wiodą w poblizu RTCN Sławoborze, także z zasięgiem nie powinno być problemu w tym przypadku. A z innymi trasami to jest do przetestowania.

Edytowane przez spondylus
Opublikowano

Dobra muza nigdy nie jest zła ;) jeśli ktoś lubi słuchać muzyki w czasie jazdy rowerem to jest jego sprawa , kierowcom innych pojazdów nie zabrania się tego i  nikt się temu nie dziwi radia czy odtwarzacze muzyki umieszczone w odległości np. 60 cm od uszu rowerzysty , który na chwilkę mija pieszych lub innych uczestników ruchu nie może być traktowane jako jakakolwiek uciążliwość , rower jest bardzo cicho poruszającym się środkiem transportu i nijak ma się do mało przyjemnych decybeli jadącego tramwaju , ciężarówki czy dźwięku motocyklowego silnika