Skocz do zawartości

Kupiłem szosę ale nie wiem czy dobrą ! :(

cybernetyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zakupilm Jamis venture sport z 2017 r na wyprzedaży w dobrej cenie jako pierwszą szosę do uzupełnienia treningu biegowego ( planuje triathlon w przyszłym roku )

Rozmiar ramy M 54, przy 180cm, i nodze 85cm, po pierwszej jeździe bolą plecy, ręce. Nie wiem czy nie jest za mała... w sklepie powiedzieli że niby ok...

Co sądzicie?

Dopiero zacząłem jeździć . Czy jak siodełko przesune i mostek razie co wymienię będzie lepiej ?  Rozciągnięty hmm nie wiem w sumie 

Edytowane przez cybernetyk
10 godzin temu, cybernetyk napisał:

po pierwszej jeździe bolą plecy, ręce

Normalka, mnie też tak napieprzały, że myślałem już że szosa nie dla mnie. Ale z kolejnymi jazdami przeszło, przywykłem do szosowej pozycji. Z tym że uzbrój się w cierpliwość - to nie będzie za 2 dni ani za tydzień.

Stojąc nogami między kroczem a górna rama mam miejsca jakoś na 2 palce wiec w rozmiarze 56 raczej bym już nie miał tyle miejsca ..? Dzisiaj zrobiłem 50km, ból kolan , tylka i wszystkiego co możliwe 

Moim zdaniem rozmiar roweru masz dobry. Poeksperymentuj z wysokością i ustawieniem siodła przód-tył i nachylenie, a jak to nie pomoże to z kierownicą i mostkiem. W końcu coś musi spasować ;)  Cierpliwości i wytrwałości, choć sam wiem jakie to wku....ce jak chce się trzaskać kilometry tysiącami, a tu coś ze strony roweru doskwiera...