Tao7994 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Witam Po upadku na rowerze złamałem rękę i rozciąłem żuchwę (już zagojona). Co oprócz ćwiczeń robić aby ręka była sprawna jak kiedyś? (Podczas obrotu ręki o 180° czuję ból)
Marek Karnecki Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 oprócz ćwiczeń, wszystko to co kazał lekarz ( a jeszcze lepiej jak był to fizjoterapeuta ) 1
trollu Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 do fizjoterapeuty. Mi po złamanym obojczyku powiedział, że szkoda że poza rtg nie zrobili np usg - wszyscy patrzą na kości a to nie wszystko, nie wiadomo co z tkankami miękkimi. Jak się dobrze zrosło to rehabilitacja i będzie ok, ból z czasem powinien minąć 1
Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 ból szybko minie jak wszytko dobrze się zrosło ja też mam złamanie lewej ręki dwa lata temu połamałem obojczyk czekałem na rehabilitacje jedna zanim się doczekałem sam sobie zrobiłem rehabilitację ,rozciąganie i ćwiczenia teraz pewnie będzie podobnie jednaj najgorsza jest niemoc jazdy
Tao7994 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2018 To przejdę się do fizjoterapeuty. Dziękuję za odpowiedzi 3 godziny temu, piter614 napisał: jednaj najgorsza jest niemoc jazdy Bardzo ciągnie mnie na rower pomimo bólu staram się kręcić wokół tzw. "Komina"
Marek Karnecki Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 jeśli jesteś ze śląska - to mam dwóch polecanych przeze mnie, moją małżonkę i siostrę - magików Są to sportowcy również - jeden się wspina i jeździ rowerem, drugi tylko MTB rower - to bardzo ważne, bo mają podejście jak doprowadzić zawodnika do formy z powrotem a nie tylko by "jakoś było" Jeden fizjo w Bielsku Białej, drugi w Katowicach - daj znać czy potrzebujesz to zaraz sypnę kontaktem Pozdr ! 24 minuty temu, Tao7994 napisał: To przejdę się do fizjoterapeuty. Dziękuję za odpowiedzi Bardzo ciągnie mnie na rower pomimo bólu staram się kręcić wokół tzw. "Komina" 1
Tao7994 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2018 W dniu 2.08.2018 o 15:52, Marek Karnecki napisał: jeśli jesteś ze śląska - to mam dwóch polecanych przeze mnie, moją małżonkę i siostrę - magików Są to sportowcy również - jeden się wspina i jeździ rowerem, drugi tylko MTB rower - to bardzo ważne, bo mają podejście jak doprowadzić zawodnika do formy z powrotem a nie tylko by "jakoś było" Jeden fizjo w Bielsku Białej, drugi w Katowicach - daj znać czy potrzebujesz to zaraz sypnę kontaktem Pozdr ! Ja z dolnego śląska z Wałbrzycha to nie za bardzo. Pływam i ból ustaje.
Wojtek Z. Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Jeśli chcesz szybko wrócić do pełnej sprawności to najlepiej znajdź fizjoterapeutę w swojej okolicy. Powinna wystarczyć jedna wizyta, specjalista doradzi, da zestaw ćwiczeń, doradzi czego nie robić i po jakim czasie będziesz mógł spokojnie na rower wrócić. 1
budyn czekoladowy Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Tak jak już napisano - bardzo ważne, żebyś znalazł fizjoterapeutę sportowego lub po prostu fizjoterapeutę, który sam uprawia sporty i rozumie, że ty nie masz dokuśtykać z tą ręką do końca życia jako tako, tylko że masz wrócić do pełnej sprawności. Ludzie nieuprawiający sportu, nie rozumieją ludzi uprawiających sport. To nie wada. To cecha . I dotyczy nie tylko fizjoterapeutów. Dotyczy wszystkich specjalności lekarskich.
Markodarko Opublikowano 28 Listopada 2018 Opublikowano 28 Listopada 2018 (edytowane) Dobry ortopeda lub fizjoterapeuta http://www.martik-med.pl/ kazdy z tej listy Edytowane 10 Maja 2019 przez Markodarko
anets Opublikowano 13 Lutego 2019 Opublikowano 13 Lutego 2019 (edytowane) Polecam po prostu intensywne ćwiczenia. Jednakże najlepiej nie samodzielnie ale pod kontrolą rehabilitanta albo fizjoterapeuty. Sama miałam jakiś czas taki własnie problem i jakbym nie trafiła na porządnego specjalistę z zakresu rehabilitacji to na pewno szybko bym na nogi nie stanęła ( miałam złamaną nogę ....). Będa wykonywali odpowiednie ćwiczenia w gabinecie, ale również potem dadzą Ci instruktaż jakie ćwiczenia wykonywać samodzielnie w domu Polecam ten gabinet w Krakowie https://fizjoter.pro/ Edytowane 28 Lutego 2019 przez anets
Maria11 Opublikowano 21 Lipca 2020 Opublikowano 21 Lipca 2020 (edytowane) Przede wszystkim pamiętaj o stabilizatorze. Jak miałem złamaną rękę to kupiłem na https://www.pomocedlaseniora.pl/93-stabilizatory-i-ortezy bardzo dobry stabilizator, który służy mi już od dobrych kilku lat, a był używany przez kila osób. Pożyczałem znajomym, którzy mieli złamania. Plus, oczywiście, dobry fizjoterapeuta. Znajdź takiego, najlepiej z polecenia i wrócisz do pełnej sprawności Edytowane 4 Sierpnia 2020 przez Maria11
Rekomendowane odpowiedzi