Eldo Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udost臋pnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 (edytowane) Shimano 馃檪 Mam w sumie pytanie do os贸b kt贸re mia艂y styczno艣膰 z tytu艂owym kluczem Ant+ pod urz膮dzenia z systemem iOS, czy uda艂o sie Wam odpali膰 przez tego typu odbiornik pulsometr np pod Strava, Endomondo czy Zwift ?聽 Jak widac na foto klucz jest pod聽starszego typu urzadzenia apple (z艂acze 30-pinowe) jednak sa specjalne adaptery ktore umozliwiaja podpi臋cie pod z艂acze Lightning (np iphone 6s czy ipad 4 mini ).聽聽 Potrzebuje uruchomic pulsometr Garmin hmr3 ant+ pod Zwift i srednio mi to idzie. Aplikacja Wahoo utility nie widzi klucza 馃槣聽 Edytowane 1 Sierpnia 2018 przez Eldo Odno艣nik do komentarza
Antyszprycha Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udost臋pnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Mia艂em ten sam problemn. Na grupie Zwift na FB w zesz艂ym roku by艂 przerabiany ten temat. Nie da si臋. Wyj艣ciem jest sprzedanie czujnika t臋tna od Garmina i zakup Wahoo Tickr (koszt ok 220z艂). Dzia艂a on na protoko艂e ANT+ i bluetooth dzi臋ki czemu dopalisz zwifta nawet na ipadzie i b臋dziesz mial t臋tno Odno艣nik do komentarza
Eldo Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Autor Udost臋pnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 (edytowane) Jestem w聽grupie Zwift na FB i ca艂kiem niedawno napisa艂em post na ten temat gdzie sie dowiedzia艂em ze dzia艂a ten patent dla tego kupi艂em klucz Wahoo (klucz Garmina nie dzia艂a podobno) oraz adapter. Podejrzewam trefny adapter musze go sprawdzic ladowarka czy dzia艂a tylko kabel trzeba ogarnac 30 pinowy.聽聽Aplikacja聽Wahoo pod ios wspiera ant+ wiec聽musi to dzia艂a膰 bo innego wyjscia nie ma. Nie kojarz臋 urzadzen Apple z wbudowanym odbiornikiem Ant+ 馃檪聽聽聽 Co do opaski Wahoo to jest rozwiazanie tylko ze nie potrzebuje 3 pulsometrow (mam mio fuse i garmin hmr3) 馃槒 Jezeli jednak nie uruchomie klucza bede musia艂 temat zakonczy膰 zakupem paska ktory posiada ant+ i BT (np Mio Cyclo) wahoo dosc ze ciezko dostac to zdecydowanie za drogi jak na zabawe pod Zwift 馃槉聽 Edytowane 1 Sierpnia 2018 przez Eldo Odno艣nik do komentarza
Motke Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udost臋pnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 2 godziny temu, Eldo napisa艂: Shimano 馃檪 Mam w sumie pytanie do os贸b kt贸re mia艂y styczno艣膰 z tytu艂owym kluczem Ant+ pod urz膮dzenia z systemem iOS, czy uda艂o sie Wam odpali膰 przez tego typu odbiornik pulsometr np pod Strava, Endomondo czy Zwift ?聽 Potrzebuje uruchomic pulsometr Garmin hmr3 ant+ pod Zwift i srednio mi to idzie. Aplikacja Wahoo utility nie widzi klucza A co z innymi czujnikami typy kadencja, pr臋dko艣膰? I jak to dzia艂a pod聽https://www.thisisant.com/directory/wahoo-fitness-app/? Odno艣nik do komentarza
Eldo Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Autor Udost臋pnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 (edytowane) W moim przypadku potrzebuje ant+ do po艂aczenia pulsometru Garmina聽-a pod iOS ktory聽widze jest na liscie ze kompatybilny. Reszta idzie po BT czyli聽trenazer (moc, predkosc i kadencja).聽 Jezeli pojawi sie opcja ant+ pod iOS Zwift ogarnie trena偶er r贸wnie偶 po ant+ i jak dla mnie by艂o by to po艂aczenie bardziej stabilne od BT.聽 Edytowane 1 Sierpnia 2018 przez Eldo Odno艣nik do komentarza
Motke Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udost臋pnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 8 minut temu, Eldo napisa艂: W moim przypadku potrzebuje ant+ do po艂aczenia pulsometru Garmina聽-a pod iOS ktory聽widze jest na liscie ze kompatybilny. Reszta idzie po BT czyli Zwift i trenazer (moc, predkosc i kadencja).聽 Je艣li tak to w膮sko b臋dziesz traktowa艂 to chyba nie rozwi膮偶esz problemu. Problem mo偶e by膰 z pulsometrem, donglem, kabelkiem lub z oprogramowaniem (jako ko艅cowy program i nazwijmy to "driverem") Odno艣nik do komentarza
Eldo Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Autor Udost臋pnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 (edytowane) Pulsometr dzia艂a po ant+ bo uzywam go co dzien, klucz kupi艂em nowy wiec tez nie biore opcji ze uszkodzony. Adaptery bywaja uszkodzone i to na chwile obecna priorytet do sprawdzenia. Moge to zrobic kablem do ladowania iphone 4 ktory aktualnie zalatwiam 馃槒 W sieci jest sporo info ze dzia艂a ten patent wiec bede powoli to analizowa艂.聽 Tutaj wida膰 patent za pomoc膮 Cable lub klucza Wahoo + adapter聽 聽 A tutaj go艣ciu nawija o Ant+ i BT Smart a w tle ma zmontowany patent :-) 聽 Wniosek jest taki 偶e musi dzia艂a膰 patent z adapterem...:) Edytowane 1 Sierpnia 2018 przez Eldo Odno艣nik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj si臋Zaloguj si臋
Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.
Zaloguj si臋