Foxis Opublikowano 29 Lipca 2018 Opublikowano 29 Lipca 2018 Witam, ostatnio ze zmianą rowera pojawił się problem drętwiejących narządów płciowych u mężczyzny. Po 30-40 km pojawia się wyraźny ból i czuję albo raczej nie czuję armaty i kuli. po 65km ból był nie do wytrzymania dojechałem do domu ale dalej nie wiem co mam z tym zrobić. Korzystam z siodełka fizika znalazłem podobny w goglach i załączam zdj. Proszę o radę co zrobić. Czy musze wymienić sidełko czy zmienić ustawienie czegoś innego.
isek Opublikowano 29 Lipca 2018 Opublikowano 29 Lipca 2018 Spróbuj na początek zmienić kąt pochylenia siodełka i odległość od mostka.
Foxis Opublikowano 29 Lipca 2018 Autor Opublikowano 29 Lipca 2018 Zmieniałem odległość od mostka, jednak wtedy siędzę za blisko i mam nienaturalnie ułożony nogi .
Ireneusz Maśliński Opublikowano 29 Lipca 2018 Opublikowano 29 Lipca 2018 Ja bym zmienił siodełko na poprzednnie. Najdroższe siodełko może po prostu nie pasować do Twojej budowy. W dobrych sklepach mają specjalne przyrządy do dopasowania siodełka.
Kajgana Opublikowano 29 Lipca 2018 Opublikowano 29 Lipca 2018 Obniż przód siodełka. Możesz ustawić tak, żeby było lekko w dół pochylone.
Nemrod Opublikowano 29 Lipca 2018 Opublikowano 29 Lipca 2018 Siodełka fizika ustawia się tak aby środek był ustawiony równolegle do podłoża. Takie ustawienie powinno robić za bazę. Jeżeli problem nadal będzie występował można obniżyć przód siodełka o 1-2 stopnie. Drętwienie klejnotów może też być spowodowane za nisko ustawioną kierownicą lub/i za długim mostkiem. Przy bardziej pochylonej pozycji i zbyt małej elastyczności kręgosłupa instynktownie obraca się miednicę i większy ciężar idzie na przód krocza.
Stryjek Opublikowano 30 Lipca 2018 Opublikowano 30 Lipca 2018 Spróbuj pożyczyć gdzieś siodło z dużą dziurą i zrób testy, powinno być dużo lepiej. Poszukaj w okolicy sklepu z siodełkami testowymi i próbuj coś dopasować, nie jest to łatwy proces ale się da;), wiem bo sam przerobiłem 10 siodełek. Polecam przed testami pomiar kości kulszowych.
Wojtek Z. Opublikowano 30 Lipca 2018 Opublikowano 30 Lipca 2018 Siodełko powinno być dobrane do Ciebie, tak samo jak buty.
Rekomendowane odpowiedzi