blackxcc687 Opublikowano 29 Lipca 2018 Opublikowano 29 Lipca 2018 Czy moglibyście polecić mi jakieś klocki hamulcowe , jakies sprawdzone przez Was które dobrze hamują bo moje aktualne nie działają za dobrze
Heboket Opublikowano 29 Lipca 2018 Opublikowano 29 Lipca 2018 Sprawdzałeś stan pancerzy i linek? Odtłuściłeś obręcze? 😊
blackxcc687 Opublikowano 29 Lipca 2018 Autor Opublikowano 29 Lipca 2018 Tak. Odtłuściłem obręcze ale moje klocki są zwykłe , tanie myślę że jak bym zmienił na inny ,lepszy model to będę bardziej zadowolony
Gość Opublikowano 29 Lipca 2018 Opublikowano 29 Lipca 2018 Author 3CC i najlepiej jest kupić klocki z wymiennymi gumami.
blackxcc687 Opublikowano 29 Lipca 2018 Autor Opublikowano 29 Lipca 2018 (edytowane) To spróbuje Edytowane 29 Lipca 2018 przez blackxcc687
Rowerowa Szajba Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Witam. Nie będę zakładał nowego tematu bo widzę że piszecie o klockach z wymiennymi okładzinami. Akurat ja postanowiłem oto takie klocuszki kupic mam nadzieję że będą dobre a mowa tutaj o: Merida Hard Breake z wymiennymi okładzinami. Hamulce ktore posiadam to shimano alivio brt 4000. Mam nadzieję że taka mieszanka współgra ze sobą.
Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 2 godziny temu, Rowerowa Szajba napisał: Witam. Nie będę zakładał nowego tematu bo widzę że piszecie o klockach z wymiennymi okładzinami. Akurat ja postanowiłem oto takie klocuszki kupic mam nadzieję że będą dobre a mowa tutaj o: Merida Hard Breake z wymiennymi okładzinami. Hamulce ktore posiadam to shimano alivio brt 4000. Mam nadzieję że taka mieszanka współgra ze sobą. Miałam te klocki. Authory 3CC mają trochę bardziej miękką gumę i subiektywnie trochę lepiej mi się na nich hamowało. Jednak z Meridy też byłam bardzo zadowolona. A tutaj moje porównanie z innego wątku: "Klocki hamulcowe wymieniłam na z Meridy Hard na Author 3CC. Są one zbudowane z bardziej miękkiej mieszanki - przy wyginaniu okładek Meridy były sztywne, a Authory dużo bardziej plastyczne. Nowe klocki szumią przy hamowaniu, ale modulacja wzrosła i wydaje mi się, że hamują trochę lepiej w suchych warunkach (na mokrym jeszcze nie testowałam). Z 56 km/h bardzo pewnie wyhamowały mi rower do zera."
Nemrod Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Obecnie mam w przełajce też Authory 3CC. Ogólnie spoko. Wcześniej miałem Clarks Elite, które były lepsze jeżeli chodzi o siłę hamowania ale też szybciej się ścierały.
Eddek Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Dokleję jeszcze jeden props dla Author 3CC, rewelacyjne klocuszki.
inforobert Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Merida. Generalnie 2/3 kolorowe sprawdzają się lepiej od zwykłych czarnych,tak w uproszczeniu.
Rekomendowane odpowiedzi