Skocz do zawartości

Stukanie w okolicy suportu

bonafide

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! 
Od dłuższego już czasu w okolicy wkładu suportu coś stuka. Dzieje się to przy różnych przełożeniach(najczęściej 2x4,3x4,3x5), tylko i wyłącznie przy dość niskiej kadencji tak,jak widać i słychać na filmiku. Wkład suportu jest już wymieniony, nie była to jego wina. Sztycy, czy siodełka nie brałbym pod uwagę, dźwięk ewidentnie dobiega z okolic mufy/korby. Co ważne, problem pojawił się po wymianie całego napędu. Ktoś spotkał się już z takim czymś? Jakieś pomysły co może być przyczyną?

Załączam filmik: 

Z góry dziękuję i pozdrawiam, Damian :)

Opublikowano

Daj trochę smaru ma śrubki mocujące zębatki 

Jeżeli to nie pomoże przykręć inne pedały i sprawdź czy z nimi też będzie stukać 

Opublikowano
W dniu 29.07.2018 o 15:00, Heboket napisał:

Jeżeli to nie pomoże przykręć inne pedały i sprawdź czy z nimi też będzie stukać 

Na te śruby lepiej dać pastę miedzianą.

Opublikowano

Ja odkręciłbym pedały i po wyczyszczeniu i smarowaniu gwintów wkręciłbym jeszcze raz porządnie dociągając.

Opublikowano
W dniu 31.07.2018 o 10:42, SpiderMAN napisał:

Na te śruby lepiej dać pastę miedzianą.

W dniu 29.07.2018 o 15:00, Heboket napisał:

W dniu 31.07.2018 o 11:15, Franz Mauer napisał:

Ja odkręciłbym pedały i po wyczyszczeniu i smarowaniu gwintów wkręciłbym jeszcze raz porządnie dociągając.

Blaty są połączone na sztywno, więc nic z tym nie zrobię :/ Pedały wykręciłem, wyczyściłem i nasmarowałem, skutek jest żaden.