Skocz do zawartości

Wyprawa Kraków-Zakopane-Kraków

Paw

Rekomendowane odpowiedzi

Wyznaczyłeś dość niezły hardkor "zakopianką". Do Mszany można jechać przez Dobczyce i Wiśniową a Ludzmież jest o tyle sensowny, że blisko idzie trasa rowerowa w rejon Chochołowa. Z Rabki też nie trzeba wszystkiego jechać zakopianką tylko równolegle na Obidową przez Rdzawkę. Finisz pod stację paliw jest potwornie stromy ale przynajmniej mniej auta smrodzą. 

Z tego co pamiętam w zależności z którego miejsca w Krk to do Nowego Targu między 90 a 100km. Na pewno trasa nieco trudniejsza ale biorąc pod uwagę skalę robót na Zakopiance omijał bym na pewno odcinek Lubień - Rabka. 

• 3 tygodnie później...

Nie powiem, że było łatwo. Robiłem podejście 3 dni wcześniej ale dopadł mnie deszcz i cofka w kasinie. Tego dnia była moc. Szkoda tylko że nie wróciłem przez Białkę jak planowałem ale rozładowywał się telefon i bałem się że się pogubie. W drodze powrotnej tak 30 km przed domem już miałem moment że chciałem zrezygnować. Ale zrobiłem ostatnie doładowanie węgli i wrócił power. W przyszłym roku jest plan na trasę dookoła tatr