Skocz do zawartości

Koła karbonowe - czy chińszczyzna jest czegoś warta?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napotkałem w sieci oferty kół karbonowych z Chin, cena jest bardzo interesująca, przykładowo:

https://www.carbonspeedcycle.com/r36-ceramic-bearing-hub-sapim-cx-ray-spokes-60mm-tubular-clincher-tubeless-carbon-fiber-wheels.html

Przyznam że użytkownicy nie mają o nich złego zdania, obalają mity związane z ich wytrzymałością. Czy ktoś z was zrobił takie zakupy, jeśli tak to jak wyglądała odprawa celna oraz reszta płatności?

Opublikowano

Ile osób tyle opinii, jedni przykleją na chiński carbon naklejki innych producentów i twierdzą że są super zadowoleni i nie ma żadnej różnicy, a inni mówią że strach na tym w ogóle jeździć. Ja chyba bałbym się zaryzykować taki zakup. 

Opublikowano

Czekam na więcej opini na ten temat, jeśli ktoś odradza to jakie koła moze polecić w dobrej cenie ? 

Andrzej Sawicki
Opublikowano

Niestety odpowiedź to wciąż: Zależy jak trafisz. Chiny mocno się rozwijają i trudno mówić o sprawdzonej marce, bo za pół roku może się inaczej nazywać albo zniknąć. Równie łatwo trafisz na produkt z fabryki Gianta, ale bez logo Giant, co na produkt z "fabryki" w czyjejś szopie. Stąd bardzo rozbieżne opinie na temat jakości i raczej sugestia, aby dobrze sprawdzić kupiony sprzęt przed jazdą.

Opublikowano

Generalnie po konfiguracji kołek cena jest nuz zbliżona do stożków 50mm od evanlite full Carbon

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Opublikowano (edytowane)

Gdybym nie jeździł  w xc tylko w łagodniejszych terenach, a znalazłbym jakieś  w fajnej cenie to chyba bym się  pokusił . Mam znajomego który  śmiga  na kierownicy z chińskiego  carbonu po ostrych górach  i jest zadowolony 😀

Edytowane przez Emtibi
Opublikowano
21 godzin temu, hanus napisał:

Możesz poczytać o firmie ican

Rozumiem że polecasz? ;) 

Opublikowano

@pellq osobiście nie używam, ale dużo pozytywnych opinii na grupach fb widziałem. Także możesz śmiało zainteresować się tematem 😉