isek Opublikowano 27 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Wydaje mi się, że z moim Reconem jest coś nie tak - jakby jakaś wewnętrzna część była luźna. Ostatnio oddałem go do miejscowego serwisu na mały przegląd z wymianą olejów i niby wszystko jest w porządku (mają dobrą opinię w mojej miejscowości). W drugiej części filmu przy zaciśniętym hamulcu coś stuka i nie są to klocki hamulcowe - dźwięk dochodzi z prawej lagi (z tłumikiem) na wysokości loga Rock Shox. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Dodam, że podczas jazdy wszystko działa tak, jak powinno - rebound, blokada, śruby dolne są dokręcone. Poniżej filmik (trzeba podgłośnić). Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 27 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 13 minut temu, isek napisał: dźwięk dochodzi z prawej lagi (z tłumikiem) na wysokości loga Rock Shox A jak Ty to wysłuchałeś tak dokładnie? A jak nie trzymasz hamulca i tak machasz rowerem to słychać ten dzwięk? Bo jak dla mnie to słychać ruszające się klocki w zacisku. Odnośnik do komentarza
isek Opublikowano 27 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 (edytowane) 30 minut temu, Kruup napisał: A jak Ty to wysłuchałeś tak dokładnie? A jak nie trzymasz hamulca i tak machasz rowerem to słychać ten dzwięk? Bo jak dla mnie to słychać ruszające się klocki w zacisku. Przystawiłem ucho. Na skręconej kierownicy bez hamulca też to słychać. Stery też odpadają, nie ma luzu. Nagrałem jeszcze jeden film. Edytowane 27 Lipca 2018 przez isek Odnośnik do komentarza
wozo13 Opublikowano 27 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Mam nowy rower na Reconie Silver TK 100mm ...i mam lekki luz właśnie na prawej goleni, przy popychaniu roweru przód - tył na wciśniętym hamulcu mam podobny dźwięk do Twojego ale bardzo cichy...przy uderzaniu kołem o podłogę nic się nie dzieję. Na razie pracuję prawidłowo, do serwisu nie daję, bo coś jeszcze spier...lą jest gwarancja to na razie jeżdżę, jak się coś zacznie dziać to na pakę i wtedy do serwisu Sprawdzałem trzymając łączenie lag...na prawej było czuć Od dawna myślę żeby przejść na sztywniaka, bo i tak jeżdżę ciągle na zamkniętym nawet po lesie...a jak się otworzy to ustawiam kompresję na maxa i heja Niestety Rock Shox to już nie to co było kiedyś...Suntour mu konkretnie depcze po piętach Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi