morda Opublikowano 27 Lipca 2018 Opublikowano 27 Lipca 2018 Witam Ostatnio przydarzyło mi się w moim rowerze że podczas jazdy nagle z tylnego koła zaczął dobiegać niepokojący dźwięk. Jak się później okazało nypel został w środku obręczy koła a szprycha odczepiła się od niej. Nie wiem jak mam się zabrać za naprawę, jakich narzędzi potrzebuję i zastanawiam się czy takim rowerem bez 1 szprychy można jeździć?
Gość Opublikowano 27 Lipca 2018 Opublikowano 27 Lipca 2018 Idz z tym na serwis. Naprawa nie bedzie skomplikowana i droga ale koło może wymagać centrowania.
Heboket Opublikowano 27 Lipca 2018 Opublikowano 27 Lipca 2018 1 godzinę temu, morda napisał: czy takim rowerem bez 1 szprychy można jeździć? Raczej nie, kolejne sprzychy mogą pękać
Gość Opublikowano 30 Lipca 2018 Opublikowano 30 Lipca 2018 W dniu 27.07.2018 o 14:30, Heboket napisał: Raczej nie, kolejne sprzychy mogą pękać Zależy od koła, a dokładniej od rodzaju piasty, szprych. Jak najprędzej wymienić uszkodzona i odpowiednio ją dociągnąć, sprawdzając bicie koła jak na tym filmie u SzajBajka. Ja
Rekomendowane odpowiedzi