snake Opublikowano 25 Lipca 2018 Opublikowano 25 Lipca 2018 (edytowane) Witam zamierzam kupic nowe kola Fulcrum Racing 3.Chce je zalożyc na kasete 10rzedowa Shimano.Bebenek w nowych kolach jest na 11rzędów i moje pytanie brzmi jakiej dokladnie szerokosci mam zastosowac podkladke? I czy wogóle musze ją stosowac?Czy ktos przerabial temat z tymi kolami bo nie wiem czy w zestawie znajdują sie podkladki dystansowe? Z góry dzięki za wskazówki Edytowane 25 Lipca 2018 przez snake
Nemrod Opublikowano 25 Lipca 2018 Opublikowano 25 Lipca 2018 Przy zakupie nowych kół Fulcrum w komplecie oprócz szybkozamykaczy dostaje się podkładkę redukcyjną pod 10, 9, 8 r.
obywatel_pt Opublikowano 25 Lipca 2018 Opublikowano 25 Lipca 2018 miałem podobny problem tylko że z kołami Fulcrum 5. Podobno potrzebne podkładki miały być w zestawie. W moim o dziwo nie było W instrukcji do kół jest to dokładnie wyjaśnione jaką podkładkę trzeba zastosować, niestety instrukcję zostawiłem w pracy Problem z podkładką rozwiązałem tak, że podjechałem do sklepu rowerowego, przedstawiłem problem i tam za kilka złotych dostałem odpowiednią PS. w internetach piszą że 1.85mm...
snake Opublikowano 25 Lipca 2018 Autor Opublikowano 25 Lipca 2018 12 minut temu, Nemrod napisał: Przy zakupie nowych kół Fulcrum w komplecie oprócz szybkozamykaczy dostaje się podkładkę redukcyjną pod 10, 9, 8 r. Jestes pewien że sa w zestawie? I czy to jest jedna podkladka? 14 minut temu, obywatel_pt napisał: miałem podobny problem tylko że z kołami Fulcrum 5. Podobno potrzebne podkładki miały być w zestawie. W moim o dziwo nie było W instrukcji do kół jest to dokładnie wyjaśnione jaką podkładkę trzeba zastosować, niestety instrukcję zostawiłem w pracy Problem z podkładką rozwiązałem tak, że podjechałem do sklepu rowerowego, przedstawiłem problem i tam za kilka złotych dostałem odpowiednią PS. w internetach piszą że 1.85mm... Piszą 1.85mm plus jedna dodatkowa nie wiem dokladnie o co kaman.
alpin Opublikowano 25 Lipca 2018 Opublikowano 25 Lipca 2018 (edytowane) Na bębenek Shimano 11 rzędowy montując kasetę 10 rzędową zakłada się dwie podkładki 1,85mm + 1mm. Tak wynika z tabelki Edytowane 25 Lipca 2018 przez alpin 1
Nemrod Opublikowano 25 Lipca 2018 Opublikowano 25 Lipca 2018 (edytowane) Ja w Fulcrumach 7 lg miałem.Kumpel w 10r.Zondach teżmiał. Także powinna być. Ta podkadka ma właśnie1,85 mm i daję się tylko jedną. Tyle właśnie bębenek 11r jest szerszy od 10r. Zresztą sam mam na fulcrumach kasetę 10r. Edytowane 25 Lipca 2018 przez Nemrod
alpin Opublikowano 25 Lipca 2018 Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgadza się bębenek 11 jest szerszy od 10 o 1.85mm . Ale zauważ że zakładając kasetę 10 na bębenek 10 daje się podkładkę 1mm. Tak więc muszą być dwie podkładki 1,85mm + 1mm
piterrrxd Opublikowano 25 Lipca 2018 Opublikowano 25 Lipca 2018 (edytowane) Mam kasetę 10rz, na piaście novatec 10s nie było podkładki. Przy obecnych kołach Fulcrum 7 LG z bębenkiem 11s dajemy tylko 1 podkładkę. Nie wiem skąd wytrzasnąłeś tą dodatkową 1mm. Edytowane 25 Lipca 2018 przez piterrrxd
Rekomendowane odpowiedzi