Skocz do zawartości

SLX M7000 nie działa...

DanielR1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam kross level r1 i mam mały problem ponieważ kupilem przerzutke slx m7000 na 10 przełożeń i nie da sie jej ustawić ponieważ mam kasete 8 rz jak przerzucam biegi to musze nacisnąć kilka razy żeby wrzuciły sie biegi co mógł bym zrobić aby to jakoś działało nwm wymienić kasete pewnie na 10 rz.

Edytowane przez SpiderMAN

Brawo ty!

RD-M7000-10 jest przerzutką w systemie DynaSys, a nie Mega9 i podobne, mają inny ciąg linki.

Nie będzie działać prawidłowo z wolnobiegami 6 biegowymi i z kasetami 7-9 biegów.

Koniec i kropka...

13 godzin temu, DanielR1 napisał:
Witam mam kross level r1 i mam mały problem ponieważ kupilem przerzutke slx m7000 na 10 przełożeń i nie da sie jej ustawić ponieważ mam kasete 8 rz jak przerzucam biegi to musze nacisnąć kilka razy żeby wrzuciły sie biegi co mógł bym zrobić aby to jakoś działało nwm wymienić kasete pewnie na 10 rz.

Nie chciał bym się czepiać ale nie czytałeś opisu specyfikacji danej przerzutki?
Musisz albo zakupić kasetę 10 rzędów co raczej nie będzie na bębenek 8 rzędów
Ewentualnie zmienić bębenek lub wymienić piastę

Godzinę temu, piter614 napisał:

10 rzędów co raczej nie będzie na bębenek 8 rzędów

Nie gadaj głupot, jeśli nie masz pewności. 10 rzędowa kaseta wchodzi bez problemu na bębenek.

@DanielR1 dokup tak jak kolega wyżej radzi manetkę kasetę i łańcuch i będziesz miał fajny upgrade roweru.

Łańcuch weź np. hg 54 w zupełności Ci wystarczy. Manetka wedle uznania. Może być Deore lub SLX ale szukał bym starczej 10rzędowej XT. SC-HG 50 to bardzo dobra kaseta i przy należytej dbałości o napęd posłuży naprawdę długo.

Przy okazji kup sobie przymiar do łańcucha. Czyść regularnie napęd i od czasu do czasu sprawdź łańcuch a zrobisz na napędzie kilka tysięcy km.

Edytowane przez Gość