djkamill Opublikowano 24 Lipca 2018 Opublikowano 24 Lipca 2018 Hej. Wymieniłem amor i założyłem nowe stery( poza miskami) i wychodzi mi tak jak na zdjęciu. Wszystko chodzi lekko i nie ma luzów. Nie wygląda to ok. Ale nie wiem co zrobić
Gość Opublikowano 24 Lipca 2018 Opublikowano 24 Lipca 2018 Dolna bieżnia/pierścień jest nie nabita... a tylko nasunięta...
Gość Opublikowano 24 Lipca 2018 Opublikowano 24 Lipca 2018 (edytowane) Np. odpowiednio długim kawałkiem rury o średnicy zbliżonej do średnicy bieżni lub gumowym młotkiem uderzając co kawałek z wyczuciem aż bieżnia wejdzie na swoje miejsce. Edytowane 24 Lipca 2018 przez Gość
djkamill Opublikowano 24 Lipca 2018 Autor Opublikowano 24 Lipca 2018 A jakie konsekwencje jazdy z nienabitą ?
Gość Opublikowano 24 Lipca 2018 Opublikowano 24 Lipca 2018 10 minut temu, djkamill napisał: A jakie konsekwencje jazdy z nienabitą ? Uszkodzenie sterów, widelca, główki... Może się okazać że w czasie jazdy Ci się na jakiejś dziurze nabije i będzie piękna gleba z mega luzami na sterach... Wszystko jest możliwe... 4 godziny temu, djkamill napisał: W jaki sposób ją nabić ? Drewienkiem które pobijać trzeba młotkiem naprzemiennie z dwóch stron, delikatnie aż siądzie... Ale skoro o to pytasz, to idź z widelcem lepiej do sklepu rowerowego, oni Ci to nabiją raz dwa, złożyć chyba dasz radę...
Rekomendowane odpowiedzi