TOMALA72 Opublikowano 24 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 (edytowane) Jako, że ostatnio miałem przerwę w jeździe i aktualnie nie mam na czym pomykać muszę coś zakupić na koniec sezonu. Postanowiłem zakupić Rometa Ramblera 3 na kole 27.5 i mam dylemat czy kupić z roku 2016 na starszej ramie, która mi się bardziej podoba czy nowszy z 2017. Rama wygląda nowocześniej. Osprzęt praktycznie taki sam. Ktoś miał styczność z tymi Romkami i coś doradzi? Ceny wyprzedażowe, dość atrakcyjne:) Edytowane 24 Lipca 2018 przez TOMALA72 Odnośnik do komentarza
TOMALA72 Opublikowano 24 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Dobra dzięki za zainteresowanie i brak odpowiedzi:))))) Kupiłem sobie z 2016 roku. Fajna budżetowa maszynka. Swojego czasu sprzedałem Speca i chciałem kupić coś na maratony:) Ale cóż, dzieci, dom, praca i chroniczny brak czasu:))) Coś jednak trzeba mieć by z formy nie wypaść. Romek na Alivio i Acerze, korba Suntour XCM Octalink, amor XCM z tłumikiem olejowym, heble hydrauliczne. Nie jest źle i do rekreacji wystarczy. Zamówiłem go na allegro i trochę się wahałem czy nie kupić z 2017 ale dziś go kurier podwiózł, odebrałem, złożyłem, objechałem i nie żałuję. Poszperam po promocjach na jesień i kupię do niego jakiegoś Rockshoxa XC 30. Koło wziąłem 27.5 bo bardziej uniwersalne. Rowerek wyczaiłem za 1699 zyli - cena katalogowa 2649:)) Na Romki są fajne promocje:) Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 30 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Za wiele czasu na odpowiedzi nie dałeś... We wtorek napisane i w ten sam dzień piszesz, że rower dotarł No jak tak to już musiało być zamówione... Raczej bym pakował Suntoura Raidona jak już coś. Rower podstawowy jak sam napisałeś, plus za octalinka, a nie archaiczny kwadrat. Alivio działa fajnie pod warunkiem, że masz manetki także z tej grupy, wiem z doświadczenia. Wszystkie manetki poniżej Alivio działają tak sobie. Rama z perspektywami do rozbudowy, fajna, kolor mi się podoba. Odnośnik do komentarza
TOMALA72 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 (edytowane) Fakt mało czasu ale przyznam się, że zamówiłem dwa rowery w dwóch różnych sklepach. Jeden z 2017 i ten, który odebrałem z 2016:))) Nie mogłem się zdecydować a bałem się, że wykupią ramy19:))) Czekając na kuriera nadal miałem wątpliwości i stąd pytanie na forum:) Ten z 2017 ma inną "nowocześniej" wyglądającą ramę i ten sam amor z manetką. Wybrałem jednak starszy model:))) Jak dla mnie rama fajniejsza. Manetki Acera M3000, przednia przerzutka też. Napęd 3X9. Do aktywnej rekreacji wystarczy. Raidon to ciekawa propozycja i można go wyrwać z promocji za rozsądne pieniądze. Jak trochę wytłukę XCM-a to pewno wymienię:))) Do wymiany niestety tez hamulce sygnowane przez Rometa, bliżej nie określonej firmy. To niestety jedyna rażąca oszczędność...na jaka Romet się zdecydował w tym modelu. Sam rowerek ładnie wykonany i zmontowany, fajnie polakierowany. nie ma się do czego przyczepić. Za 1700 ciężko będzie coś takiego znaleźć u bardziej markowych producentów. Specialized Pitch Comp mojego syna za 2800 ma korbę na kwadrat, manetki Altusa, przednią zmieniarkę również. Za to lepsze heble. Amor podobny tyle, że w Specu XCM niby z ich autoryzowanym, lepszym tłumikiem olejowym. Speca kupiłem Młodemu za 2300 w promocji co i tak o 600 więcej od Romka. Oba z rocznika 2016. Fakt, że wtedy za cenę 2650 pewno bym Rometa nie kupił ale za 1700 żal było nie wziąć:)) Edytowane 5 Sierpnia 2018 przez TOMALA72 Odnośnik do komentarza
alekraw Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Witam, ja zakupiłem wersje z 2017, i mam to samo spostrzeżenia co do atrakcyjności cenowej Rometa w stosunku do konkurencji. Przyglądałem się też rowerom Kross ale do kwoty(2100 zł) jaką wydałem na Rometa żadnego szału nie było(jeszcze bym musiał dołożyć przynajmniej 500 zł i to po promocji). Konfiguracje przód Altus, tył Deore, manetki Altus, korby Suntour, suport wszystkie na kwadrat(co prawie dla mnie było dosyć ważne, w moim starym rowerze miałem ISIS, a na koniec Octalink, więc z sztywnością jestem obeznany), przy pytaniu ile muszę wydać na rower z suportem co najmniej Octalink to od kwoty 3 000 zł. Więc z mojego Ramblera jestem bardzo zadowolony, jak części będą się zużywać wejdą lepsze :), mam nadzieję że zmieszczę się w tej kwocie co nie wydałem na Krossa :). Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi