cypreess Opublikowano 23 Lipca 2018 Opublikowano 23 Lipca 2018 Cześć, po jeździe w niezłym oberwaniu chmury (zlało mnie kompletnie i jeszcze podjeżdzałem "rzeką" płynąca po drodze) następnego dnia zobaczyłem rdzawy nalot na łańcuchu. Starłem go na ściereczką z benzyną tyle ile mogłem, ale część tego nalotu jest też w zagłebieniach (oczkach). Pytanie czy mogę bezpiecznie zastosować jakis odrdzewiacz a potem czym to przepłukać? Jak to najbezbieczniej dla łańcucha usunać?
Heboket Opublikowano 23 Lipca 2018 Opublikowano 23 Lipca 2018 Daj zdjęcie, zobaczymy w jakim jest stanie.
Gość Opublikowano 23 Lipca 2018 Opublikowano 23 Lipca 2018 Bez problemowo, np. włóż łańcuch na chwile do roztworu kwasku cytrynowego rozpuszczonego w gorącej wodzie. Wymyj potem łańcuch płynem do naczyń. Osusz i porządnie nasmaruj olejkiem. To normalne, że po intensywnym deszczu woda wypuka ci olej z łańcucha, dlatego zaraz po powrocie trzeba zająć się napędem.
Heboket Opublikowano 23 Lipca 2018 Opublikowano 23 Lipca 2018 W razie czego: Mi pomogły szczoteczki metalowe, puściło bez problemu. https://www.castorama.pl/produkty/narzedzia-i-artykuly/narzedzia-do-ciecia-i-obrobki/skrobaki-i-papiery-scierne/szczotki/szczotki-vorel-3-czesci-miedz-stal-nylon.html
Gość Opublikowano 23 Lipca 2018 Opublikowano 23 Lipca 2018 1 godzinę temu, Heboket napisał: W razie czego: Mi pomogły szczoteczki metalowe, puściło bez problemu. https://www.castorama.pl/produkty/narzedzia-i-artykuly/narzedzia-do-ciecia-i-obrobki/skrobaki-i-papiery-scierne/szczotki/szczotki-vorel-3-czesci-miedz-stal-nylon.html Chemia domowa, taka jak poleca @PrzeLuka jest bezpieczniejsza...
Heboket Opublikowano 23 Lipca 2018 Opublikowano 23 Lipca 2018 1 minutę temu, SpiderMAN napisał: Chemia domowa, taka jak poleca @PrzeLuka jest bezpieczniejsza.. Mój sposób, to w ostateczności ;)
Gość Opublikowano 23 Lipca 2018 Opublikowano 23 Lipca 2018 1 minutę temu, Heboket napisał: Mój sposób, to w ostateczności Oglądałeś "LEGO Ninjago"? @PrzeLuka poleca broń ostateczną... A ty ostateczną broń ostateczną...
Rekomendowane odpowiedzi