DOWNART Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 (edytowane) Shimano. Moje pytanie brzmi jaką ramę do freeridu : full czy hardtail? Dopiero mam zamiar zacząć przygodę z freeridem. Edytowane 20 Kwietnia 2017 przez DOWNART
LukasFR22 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Cześć ! Jeżeli masz zacząć przygodę to polecam na początek HT każdy nawet MS świata zaczynali od rowerów HT. Polecam ramy Dartmoora, Duncona np. cocker. Zależy jeszcze czy chcesz rocznikowo najnowsze modele czy te starsze ? 1
DOWNART Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Ma być tanio i solidnie więc chyba te starsze.
LukasFR22 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Budżet ? Twój wzrost ? Oczywiście że na kołach 26" ?
DOWNART Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2017 5k max 6k 180cm jeszcze rosne 26' 27,5' bez różnicy. I chcem sam poskładać rower.
suchy Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 No to zdecydowanie oferta Dartmoora. Robi naprawdę świetne ramy. W swoim przedziale cenowym można powiedzieć że bezkonkurencyjne. Np z taką ramą: http://velo.pl/czesci/ramy/dartmoor/hornet-1 Przy twoim budżecie można naprawdę fajny rowerek poskładać.
LukasFR22 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zdecydowanie Hornecik byłby dobrym rozwiązaniem polecam http://rowerowy.com/sklep/czesci/ramy/enduro-all-mountain/prod/dartmoor-hornet-17 sklep. Ponieważ jeżeli masz składać rower to dobrą inwestycją na przyszłość w zakupach będzie uzbieranie rabatu. Sam mam już z kumplem takie zniżki że nie muszę się rozglądać za najtańszymi cenami w innych sklepach. Jeżeli chcesz skłądać sam rower to masz pojęcie o składaniu sprzętu to i też o częściach ? czy nie za bardzo ? Ponieważ jeżeli tak to mógłbyś nam tutaj pokazywac która rama się tobie podoba a my powiemy co nie co o niej. Czy się opłaca jaki sprzęt na niej byś mógł złożyć itp. Ciężko doradzić coś z mojej pozycji ponieważ każda marka i model zasługuje a jest ich sporo i ciut ciut, a grzechem było by polecić aby te "najbardziej znane".
Puncu Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Jedną z najlepszych ram do freeride jest stalowy NS Surge, w wesji Evo jest lekka i potwornie wytrzymała.Opcjonalnie wymieniony wyżej Hornet od Dartmoora, NS Clash też dobry wybór.Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
LALA Opublikowano 29 Maja 2017 Opublikowano 29 Maja 2017 jak sztywny to nowa rama hornet roz L tylko i wyłącznie jak full to używka cos na jednym zawiasie lub 4-zawias
Rekomendowane odpowiedzi