de Villars Opublikowano 23 Lipca 2018 Opublikowano 23 Lipca 2018 Szukam ostatnio jakiegoś fajnego i w miarę niedrogiego kasku szosowego. Wpadły mi w oko Merida Beetle i Kellys Spurt, ale występują tylko w wariantach białym i czarnym, które tak średnio mi pasują. Szukałem więc dalej i trafiłem na Carnac Podium – i tu mam wątpliwości. Czy to jest jakaś w miarę renomowana firma? I czy ktoś miał styczność z tym konkretnym modelem – bo z jednej strony nawet mi się podoba, ale wątpliwości budzi jego kształt – te wycięcia które zazwyczaj w kaskach wypadają gdzieś w okolicach ucha, tu są jakby bardziej z przodu, w okolicy skroni, i z tyłu, w okolicy potylicy. Wydaje mi się to raczej średnim pomysłem. Chyba że źle patrzę na zdjęcia. Problem w tym, że nie natrafiłem na zdjęcie tego kasku na czyjejś głowie...
Marek Karnecki Opublikowano 23 Lipca 2018 Opublikowano 23 Lipca 2018 Szimano ! Nie wypowiem się o tej firmie - bo nie znam, ale mi życie uratował najtańszy z Decathlona - więc chyba ważne są tylko dwie rzeczy + trzecia i czwarta opcjonalnie 1. Certyfikaty 2. Musi się podobać 3. Waga 4. Siatka po mojemu 'przeciwowadzia' Mi się podobają te od Force'a - np.: http://www.force-components.pl/index.php?p3859,kod-902936-force-scorpio-kask-rowerowy-fluo-s-m Pozdr
de Villars Opublikowano 23 Lipca 2018 Autor Opublikowano 23 Lipca 2018 W opisie tego kasku który podlinkowałeś jest, że ma certyfikat CE. Problem w tym, że na chińszczyźnie też się on pojawia, co prawda nieco inną czcionką i jest wtedy tłumaczony "china export"... Są jeszcze jakieś inne certyfikaty o które można by zagadnąć sprzedającego?
Marek Karnecki Opublikowano 24 Lipca 2018 Opublikowano 24 Lipca 2018 tutaj piszą - co nieco https://helmets.org/stdcomp.htm 1
Rekomendowane odpowiedzi