lottekirsten Opublikowano 22 Lipca 2018 Opublikowano 22 Lipca 2018 Chcę spróbować swoich sił amatorsko w wyścigach i do nich mam już kupione buty spd, ale jednak na codzień wolę jazdę na platformach. Dlatego na razie chcę iść na kompromis i zamontować albo pedały jednostronne (słyszałam, że na postojach lubią się obraca, jak to wygląda w praktyce?), albo nakładki. Więc tak jak w temacie, co lepiej się sprawdzi w moim przypadku? Na razie że względów finansowych odrzucam możliwość zakupu 2 par pedałów. Z góry dzięki za opinie.
trollu Opublikowano 22 Lipca 2018 Opublikowano 22 Lipca 2018 skoro wolisz jazdę na platformach to domyślam się, że je masz. Shimano M520 kupisz za stówkę, kombinowanie z nakładkami to wg mnie utrudnianie sobie życia i wmawianie sobie, że tak będzie wygodniej. Nie będzie. Nikt Ci nie odpowie, co lepiej się sprawdzi w Twoim przypadku, bo nikt nie jest Tobą. Wg mnie - kup najtańsze spd i tyle
Franz Mauer Opublikowano 23 Lipca 2018 Opublikowano 23 Lipca 2018 @trollu ma rację. Najlepszym rozwiązaniem jest dokupić drugi komplet pedałóœ SPD dwustronnych. Na wyścigach jest to o tyle istotne,że w przypadku nieoczekiwanego wypięcia się trafienie z powrotem w zatrzask przy jednostronnych pedałach jest nie lada wyzwaniem i czasem może pogrzebać wyścig. Mocno odradzam nakłądki na pedały, bo kiedyś to praktykowałem. Te nakładki sa dobre jak jedziesz po mleko do sklepu oddalonego o 100m, anie w dłuższe trasy. Zwykle nakładki sa bardzo małe i nie jeździ sie na nich komfortowo. DOdatkowo cieżko się je montuje i demontuje (przynajmniej w moch m520 tak było)
Gość Opublikowano 23 Lipca 2018 Opublikowano 23 Lipca 2018 59 minut temu, Franz Mauer napisał: @trollu ma rację. Najlepszym rozwiązaniem jest dokupić drugi komplet pedałóœ SPD dwustronnych. Na wyścigach jest to o tyle istotne,że w przypadku nieoczekiwanego wypięcia się trafienie z powrotem w zatrzask przy jednostronnych pedałach jest nie lada wyzwaniem i czasem może pogrzebać wyścig. Mocno odradzam nakłądki na pedały, bo kiedyś to praktykowałem. Te nakładki sa dobre jak jedziesz po mleko do sklepu oddalonego o 100m, anie w dłuższe trasy. Zwykle nakładki sa bardzo małe i nie jeździ sie na nich komfortowo. DOdatkowo cieżko się je montuje i demontuje (przynajmniej w moch m520 tak było) W moich 520 też te nakładki przeklęłam. Założyłam żeby sprawdzić co to jest, bo dostałam w komplecie z pedałami, a potem się nieźle nagimnastykowałam, żeby to dziadostwo zdjąć. Co do wartości użytkowych tych nakładek - ostateczna ostateczność.
Rekomendowane odpowiedzi