Skocz do zawartości

Wymiana deore na deore XT lub Slx

Strugu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kupiłem nowy rower z racji degradacji mojego starego authora, a mianowicie Kross'a Level R5 2017. Rower ten wyposażony jest w część podzespołów grupy Deore, jednak po latach użytkowania authora na przerzutce Alivio główną cechą jaka mnie denerwowała to luźny łańcuch obijający się na wszystkie strony podczas zjazdów w trudnym terenie. Postanowiłem więc wymienić tylną przerzutkę zaraz po zakupie. W rowerze znajduje się przerzutka Shimano Deore RD-M610 SGS i dedykowane manetki Shimano Deore SL-M610. Zwracam się z zapytaniem czy przerzutka Deore XT M786 Shadow+ lub SLX RD-M7000 SGS będą pasować do mojego roweru? Z góry dziękuję za pomoc.

9c05a4504f138a626e14f5b6d17c

1d3f06dd089de299b450f892f9ee9777.jpg

Opublikowano

Cześć kolego będzie pasować każda przerzutka i xt i slx też będzie pasować. 

Opublikowano

Dokładnie jak napisał @Pucmen, będą działać bez problemu wszystkie przerzutki DynaSys i DynaSys II, czyli 10 cio i 11 rzędowe także.

To jest ten sam ciąg linki.

Opublikowano

Bardzo dziękuję za pomoc. Wy jak byście koledzy wybrali? Dopłacić do XT czy brać SLX?

Opublikowano

Ja mam XT RD-M786 SGS, chodzi jak szwajcarski zegarek.

Opublikowano

Ja posiadam SLX m7000 pięknie pracuję też polecam, po regulacji pięknie pracuję biegi zmienia bardzo szybko i precyzyjnie

Opublikowano

Jestem strasznie drobiazgowy jak chodzi o regulacje wszystkiego w rowerze, wręcz do przesady, mam 11 rzędową przerzutkę XT z tyłu z 10 manetką xt i działa jak złoto nawet lepiej niż 10 rzędowa xt.

Także to bujda! że nie pasuje i że nie da się wyregulować. 

Opublikowano

Kolega przesiadł się z manetki Deore na XT. Bardzo sobie chwalił, dopóki nie stracił jej na jednym z drzew ;)