Strugu Opublikowano 22 Lipca 2018 Opublikowano 22 Lipca 2018 Witam, Kupiłem nowy rower z racji degradacji mojego starego authora, a mianowicie Kross'a Level R5 2017. Rower ten wyposażony jest w część podzespołów grupy Deore, jednak po latach użytkowania authora na przerzutce Alivio główną cechą jaka mnie denerwowała to luźny łańcuch obijający się na wszystkie strony podczas zjazdów w trudnym terenie. Postanowiłem więc wymienić tylną przerzutkę zaraz po zakupie. W rowerze znajduje się przerzutka Shimano Deore RD-M610 SGS i dedykowane manetki Shimano Deore SL-M610. Zwracam się z zapytaniem czy przerzutka Deore XT M786 Shadow+ lub SLX RD-M7000 SGS będą pasować do mojego roweru? Z góry dziękuję za pomoc.
Gość Opublikowano 22 Lipca 2018 Opublikowano 22 Lipca 2018 Cześć kolego będzie pasować każda przerzutka i xt i slx też będzie pasować.
Gość Opublikowano 22 Lipca 2018 Opublikowano 22 Lipca 2018 Dokładnie jak napisał @Pucmen, będą działać bez problemu wszystkie przerzutki DynaSys i DynaSys II, czyli 10 cio i 11 rzędowe także. To jest ten sam ciąg linki.
Strugu Opublikowano 22 Lipca 2018 Autor Opublikowano 22 Lipca 2018 Bardzo dziękuję za pomoc. Wy jak byście koledzy wybrali? Dopłacić do XT czy brać SLX?
Gość Opublikowano 22 Lipca 2018 Opublikowano 22 Lipca 2018 Ja mam XT RD-M786 SGS, chodzi jak szwajcarski zegarek.
Gość Opublikowano 22 Lipca 2018 Opublikowano 22 Lipca 2018 Ja posiadam SLX m7000 pięknie pracuję też polecam, po regulacji pięknie pracuję biegi zmienia bardzo szybko i precyzyjnie
Kruk Opublikowano 24 Lipca 2018 Opublikowano 24 Lipca 2018 Jestem strasznie drobiazgowy jak chodzi o regulacje wszystkiego w rowerze, wręcz do przesady, mam 11 rzędową przerzutkę XT z tyłu z 10 manetką xt i działa jak złoto nawet lepiej niż 10 rzędowa xt. Także to bujda! że nie pasuje i że nie da się wyregulować.
Heboket Opublikowano 24 Lipca 2018 Opublikowano 24 Lipca 2018 Kolega przesiadł się z manetki Deore na XT. Bardzo sobie chwalił, dopóki nie stracił jej na jednym z drzew
Rekomendowane odpowiedzi