Skocz do zawartości

Rowery z kolorowymi, niebanalnymi malowaniami

Kapral

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!
Znacie jakieś przykłady ciekawie pomalowanych rowerków? Bardzo mi się podobają ramy, które mają jakieś niebanalne malowanie, na przykład:

Wersja dla Kobiet Canyona Ultimate:

canyon-sram-tiffany-cromwell-ultimate-cf

Replika saganowego Speca:

specialized-allez-e5-elite-sagan-world-c

S-Works Crux:

specialized-crux-sw-2018-cyclocross-bike

kkoroiy.jpg

Znacie jakieś inne przykłady? Bo bokiem mi już wychodzą te wszystkie nudne ramy, a za połączenie czerń-czerwień-biel, to bym zamykał designerów w odosobnieniu ;D.
Rozumiem, że taka stylówa nie jest szczególnie popularna, że bardziej rządzi minimalizm (niektórzy producenci "robią to" dobrze, vide Rose X-Lite Szaro-Żółty) - ale może znacie jakieś inne przykłady fajnie / ciekawie pomalowanych ram?

Opublikowano

ja będę nudny, Trek, project one - malujesz rower jak Ci się podoba. Są też gotowe przykłady jak nowa Madone:

Project-One-ICON-Chrome-Tour_4-1600x0-c-P1_Madone_ICON_Purple_Phaze_trek_logo_deTk18_Madone_ICON_P1_BLACK_GOLD_EDIT?wid=

tutaj starszy slash, w tym przypadku nie wiem czy to jest ori malowanie Treka ale trek na pewno miał taki sam motyw, tyle że z innymi kolorami - czarna "skorupa" z czerwonymi spękaniami, coś na wzór tego:

Lava.jpg

p5pb12351966.jpg

mi podoba się tez kolorystyka Devinci Spartana, filmik swoją drogą też super

a że lubię zielony to bardzo podoba mi się ta Orbea 

Terra_M21D_FondoGris_2000x1125.jpg

Dbałość o szczegóły (Juliana)

Beznbsptytuu_6.jpg

a jak już przy sancie jesteśmy - albo grubo albo wcale

Beznbsptytuu_7.jpg

Zawsze też można się zgłosić do gości, którzy malują co sobie klient życzy jak w tym przypadku ;)

https://www.1enduro.pl/moonshine-kross-moon-custom/

Opublikowano (edytowane)

No ten ostatni rower trudno uznać za udaną kompozycję kolorystyczną. Istny misz masz ;)

ps. rower "tragedia" - to jest na pewno niebanalne, aczkolwiek nie powiem by mi się podobał ;) 

1500-rower_torowy.jpg

Edytowane przez de Villars
Opublikowano
Godzinę temu, de Villars napisał:

rower "tragedia" 

No proszę, jaka udana nazwa... ;)

Opublikowano
11 godzin temu, Łabędź napisał:

No proszę, jaka udana nazwa... ;)

Jaka nazwa, taki i rower. Ten fixie wygląda źle. Ale o gustach się nie dyskutuje ... podobno :D

Opublikowano

Bodaj na wyścigu dookoła Słowenii jedna drużyna (Ljubljana Gusto Xaurum) miała bardzo oryginalnie pomalowane rowery - z jednej strony czarne, z drugiej złote albo żółte.

Opublikowano

Kolejny: Focus Izalco:

Focus-Izalco-Max-Di2-Frameset-2018.jpg

Widziałem podobnego na Allegro, pod poznaniem mieli, na Di2, z tarczami (tak jak lubię), tylko rozmiar mały :CCC. A już go prawie brałem :D.