Skocz do zawartości

Trek marlin 6

Rekomendowane odpowiedzi

Rower jest na kołach 29", powinny się nawet 27,5+ zmieścić, 27,5 wejdzie na pewno, ale spodziewaj się problemów związanych z geometrią roweru.

Suport będzie nisko, kąty mogą się deko zmienić, rower może przestać dobrze się prowadzić.

Poza tym to nie jest właściwy dział...

Przenoszę tam gdzie miejsce jest dla tego pytania.

z tym 27.5+ to ja bym nie szalał, plusowe 27 mają średnicę zewnętrzną jak 29 a miejsca w ramie w Marlinie nie będzie więcej jak w x-calibrze więc jakieś 2.4 może by się upchnęło i to będzie chyba max 

49 minut temu, trollu napisał:

z tym 27.5+ to ja bym nie szalał, plusowe 27 mają średnicę zewnętrzną jak 29 a miejsca w ramie w Marlinie nie będzie więcej jak w x-calibrze więc jakieś 2.4 może by się upchnęło i to będzie chyba max 

Czyli by sie dało? A ta opona jest bardzo gruba?

1 godzinę temu, Szopeq napisał:

Czyli by sie dało? A ta opona jest bardzo gruba?

Nie bierz tego za pewnik. Wejść, wejdzie standardowe 27,5", ale 27,5 plus będzie dyskusyjne, może być ciasno, ten rower nie był projektowany pod takie koła, ani pod te zwykłe 27,5".

Robisz to na własne ryzyko.

Pamiętaj, że prześwit ramy Ci się zmniejszy, a rower wcale nie musi zyskać czegokolwiek, może być zupełnie odwrotnie, to w tym wypadku loteria.

2 godziny temu, SpiderMAN napisał:

Nie bierz tego za pewnik. Wejść, wejdzie standardowe 27,5", ale 27,5 plus będzie dyskusyjne, może być ciasno, ten rower nie był projektowany pod takie koła, ani pod te zwykłe 27,5".

Robisz to na własne ryzyko.

Pamiętaj, że prześwit ramy Ci się zmniejszy, a rower wcale nie musi zyskać czegokolwiek, może być zupełnie odwrotnie, to w tym wypadku loteria.

A jakbym zamienił tą ramę, na ramę Dartmoor Primal 27,5 i zamontować koła 27,5 to by było ok?

skoro rama jest pod 27.5 to byłoby ok ;)

ja miałem x-calibra, spiderman ma chyba cały czas - na tyle oryginalnie było 29x2.0.  2.2 szerokość na pewno by weszła, 2.4 - no nie wiem. A plusy mają 2.8-3.0 więc ja bym się nie łudził 

30 minut temu, trollu napisał:

skoro rama jest pod 27.5 to byłoby ok ;)

ja miałem x-calibra, spiderman ma chyba cały czas - na tyle oryginalnie było 29x2.0.  2.2 szerokość na pewno by weszła, 2.4 - no nie wiem. A plusy mają 2.8-3.0 więc ja bym się nie łudził 

Tylko czy amor by pasował do tej ramy?

7 minut temu, trollu napisał:

to zależy, starsze ramy chyba były na 1-1/8 ale nowe są na taperze. Inna sprawa, że primal wychodzi na 130mm, zakładając widelec o mniejszym skoku skopie się geo 

A masz może polecić jaką dobra rame na koła 27,5?

czyli potrzebujesz nowego roweru bo z Marlina zostaną pierdoły typu heble czy przerzutka, o czym tu więcej pisać? ;)

lepiej wyjdzie sprzedać Marlina i kupić kompletnego Primala, składanie roweru jest fajne ale na pewno nie wyjdzie taniej