combi Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Cześć, mam pytanie, czy jestem w stanie kupić jakieś pedały i buty w łącznym budżecie ok. 250-300 zł? Czy jako zupełny amator zauważę różnicę między pedałami szosowymi, a spd np shimano pd-m520? Te ostatnie są dość tanie, buty też pewnie znalazłbym w atrakcyjnej cenie. Czy możecie polecić ew. jakieś konkretne modele? Odnośnik do komentarza
mataman Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Na początek 520tki w zupełności Ci wystarczą. Odnośnik do komentarza
combi Opublikowano 20 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 A możesz polecić jeszcze jakieś buty? Jakiej firmy najlepiej kupić? Odnośnik do komentarza
mataman Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Firma może nie ma takiego znaczenia jak rodzaj zapięcia. Najlepiej gdyby były one z klamrą która daje znacznie pewniejsze zapięcie niż rzepy.Musisz też zwracać uwagę na rozmiarowke, buty shimano np trzeba zawsze kupować rozmiar większe. Odnośnik do komentarza
Kajgana Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Ja jeżdżę na shimano 520. A buty shimano m065 z decathlonu za 179zl. Nakręcone już ponad 2 tys km. Nie widzę kłopotu z rzepami, trzymają dobrze. A przynajmniej wchodząc do sklepu nie boję się sliskich plytek:p jak na SPD SL. Odnośnik do komentarza
de Villars Opublikowano 21 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 W dniu 20.07.2018 o 13:01, mataman napisał: buty shimano np trzeba zawsze kupować rozmiar większe. buty z deca podobnie, ja musiałem wymienić na rozmiar większe bo te w moim normalnym rozmiarze uwierały mnie. Co do zapięcia - są na sznurówkę i rzepy, jeżdżę w nich już drugi sezon, w sumie będzie to już paręnaście tysięcy km i nie ma z nimi żadnych problemów. Odnośnik do komentarza
combi Opublikowano 21 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 Dzięki za pomoc, pewnie zdecyduję się na shimano 520 plus buty, o których wspomniał Kajgana. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi