Skocz do zawartości

Pedały do szosy

combi

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

mam pytanie, czy jestem w stanie kupić jakieś pedały i buty w łącznym budżecie ok. 250-300 zł? Czy jako zupełny amator zauważę różnicę między pedałami szosowymi, a spd np shimano pd-m520? Te ostatnie są dość tanie, buty też pewnie znalazłbym w atrakcyjnej cenie.  Czy możecie polecić ew. jakieś konkretne modele?

Firma może nie ma takiego znaczenia jak rodzaj zapięcia. Najlepiej gdyby były one z klamrą która daje znacznie pewniejsze zapięcie niż rzepy.
Musisz też zwracać uwagę na rozmiarowke, buty shimano np trzeba zawsze kupować rozmiar większe.

Ja jeżdżę na shimano 520. A buty shimano m065 z decathlonu za 179zl. Nakręcone już ponad 2 tys km. Nie widzę kłopotu z rzepami, trzymają dobrze. A przynajmniej wchodząc do sklepu nie boję się sliskich plytek:p jak na SPD SL. 

W dniu 20.07.2018 o 13:01, mataman napisał:

buty shimano np trzeba zawsze kupować rozmiar większe.

buty z deca podobnie, ja musiałem wymienić na rozmiar większe bo te w moim normalnym rozmiarze uwierały mnie. Co do zapięcia - są na sznurówkę i rzepy, jeżdżę w nich już drugi sezon, w sumie będzie to już paręnaście tysięcy km i nie ma z nimi żadnych problemów.