Skocz do zawartości

Śruba mocująca przerzutkę M8000 do haka

eathan

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z odkręcającą się (samoczynnie) śrubą mocującą tylną przerzutkę Shimano M8000 do haka. Przyszło mi do głowy, że zacznę od wymiany haka i śruby. Z tym pierwszym nie ma problemu i hak da się kupić. Szukam jednak śruby i nic. Jedyne cosię pojawia to cały adapter (to co widać na załączniku). I teraz pytanie czy da się kupić samą śrubę? 

PS
A może ktoś z Was ma sprawdzony sposób na odkręcającą się śrubę tylnej przerzutki? 

a82b2fcf47bca40876a2d387f7d7.jpg
12 minut temu, piter614 napisał:

Jeżeli Ci się wykreca samoczynnie może nie dociagasz mocno

To akurat nie jest możliwe. Jak dociągnę mocniej to wtedy przerzutka przestaje pracować w miejscu mocowania. Tam musi być luz aby całość pracowała w osi góra dół.  Nadmienię, że mam wersję mocowaną bezpośrednio do haka bez adaptera. 

Dzięki za podpowiedź z klejem do gwintów. To ma sens w tym miejscu i już zamawiam. 

29 minut temu, eathan napisał:

To akurat nie jest możliwe. Jak dociągnę mocniej to wtedy przerzutka przestaje pracować w miejscu mocowania. Tam musi być luz aby całość pracowała w osi góra dół.  Nadmienię, że mam wersję mocowaną bezpośrednio do haka bez adaptera. 

Dzięki za podpowiedź z klejem do gwintów. To ma sens w tym miejscu i już zamawiam. 

No tak, w M8000 nie ma zawleczki. Klej do gwintów to dobry pomysł.

43 minuty temu, Heboket napisał:

No nie koniecznie. Jak zastosujesz coś takiego:

65bf4fa8445cbec01aff6f86536b.thumb.jpeg.44e4460d4586e970e57bb4611aa7bf94.jpeg

To nie zdemontujesz bez strat.