eathan Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Mam problem z odkręcającą się (samoczynnie) śrubą mocującą tylną przerzutkę Shimano M8000 do haka. Przyszło mi do głowy, że zacznę od wymiany haka i śruby. Z tym pierwszym nie ma problemu i hak da się kupić. Szukam jednak śruby i nic. Jedyne cosię pojawia to cały adapter (to co widać na załączniku). I teraz pytanie czy da się kupić samą śrubę? PS A może ktoś z Was ma sprawdzony sposób na odkręcającą się śrubę tylnej przerzutki? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Jeżeli Ci się wykreca samoczynnie może nie dociagasz mocno?Ewentualne ja bym zastosował klej do gwintów loctite dostępny na allegro, przykręcisz i nie powinno się poluzować Odnośnik do komentarza
Heboket Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Dokładnie, spróbuj najpierw kleju do gwintów Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza
eathan Opublikowano 20 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 12 minut temu, piter614 napisał: Jeżeli Ci się wykreca samoczynnie może nie dociagasz mocno To akurat nie jest możliwe. Jak dociągnę mocniej to wtedy przerzutka przestaje pracować w miejscu mocowania. Tam musi być luz aby całość pracowała w osi góra dół. Nadmienię, że mam wersję mocowaną bezpośrednio do haka bez adaptera. Dzięki za podpowiedź z klejem do gwintów. To ma sens w tym miejscu i już zamawiam. Odnośnik do komentarza
Zbysio Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 18 minut temu, piter614 napisał: Ewentualne ja bym zastosował klej do gwintów loctite Czy ten klej jest mocny, średni czy słaby? Ewentualnie czy ma jakiś numer? Odnośnik do komentarza
Heboket Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Ja mam taki i polecam https://allegro.pl/klej-do-gwintow-k2-prolok-6-ml-niebieski-b150-i7020530722.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_UZSD_pla_sm_sport_i_wypoczynek&ev_adgr=Sport+i+wypoczynek&ev_ln=PRODUCT+GROUP&gclid=CjwKCAjw7cDaBRBtEiwAsxprXdyhqFH6IaWrRs5LoaHhmNItj2sPtLM8iirVp_ue1vSxKg72rq93ABoCkqEQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CM_QzOWJrdwCFcSZsgodDssJfgAle każdy inny także będzie spełniał swoją funkcję Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 29 minut temu, eathan napisał: To akurat nie jest możliwe. Jak dociągnę mocniej to wtedy przerzutka przestaje pracować w miejscu mocowania. Tam musi być luz aby całość pracowała w osi góra dół. Nadmienię, że mam wersję mocowaną bezpośrednio do haka bez adaptera. Dzięki za podpowiedź z klejem do gwintów. To ma sens w tym miejscu i już zamawiam. No tak, w M8000 nie ma zawleczki. Klej do gwintów to dobry pomysł. Odnośnik do komentarza
Zbysio Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 43 minuty temu, Heboket napisał: Ja mam taki i polecam https://allegro.pl/klej-do-gwintow-k2-prolok-6-ml-niebieski-b150-i7020530722.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_UZSD_pla_sm_sport_i_wypoczynek&ev_adgr=Sport+i+wypoczynek&ev_ln=PRODUCT+GROUP&gclid=CjwKCAjw7cDaBRBtEiwAsxprXdyhqFH6IaWrRs5LoaHhmNItj2sPtLM8iirVp_ue1vSxKg72rq93ABoCkqEQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CM_QzOWJrdwCFcSZsgodDssJfg Ale każdy inny także będzie spełniał swoją funkcję Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka No nie koniecznie. Jak zastosujesz coś takiego: To nie zdemontujesz bez strat. Odnośnik do komentarza
Puncu Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Najlepszy jest średni, niebieski Loctite 243. 1 1 Odnośnik do komentarza
Zbysio Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 2 minuty temu, Puncu napisał: Najlepszy jest średni, niebieski Loctite 243. Dziękuje bardzo. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi