Skocz do zawartości

PD-M520 ukręcona śruba regulacyjna

cieq

Rekomendowane odpowiedzi

Czy komuś przytrafiła się taka historia? Klucz przeskakuje, śruba pozostała skrajnej pozycji "+". Dodam, że regulacji dokonałem może ze 3 razy w ciągu roku. Pozostałe 3 śruby bez zarzutu.

Edytowane przez cieq

Dokładnie, obrobiłem łeb :) Musiała być jakaś felerna, bo pozostałe wyglądają jak nowe, wszystkie kręcone tym samym kluczem z tą samą siłą.

Edytowane przez cieq

U mnie w autoryzowanym serwisie shimano nie mieli nawet klucza do 520.

Jak nie będą śrubek, to warto rozejrzeć się za dawcami części

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

• 9 miesięcy temu...

Hej hej, nie bede zakładał nowego wątku więc wskrzeszę ten. U mnie identyczna sytuacja jak u kolegi, 3 śrubki jak nowe, jedna amen ukręcony łeb, klucz przeskakuje. Może od ostatniego czasu udało się komuś namierzyć takie śrubki do kupienia ? Chętnie bym zakupił ze dwie, coby mieć jedną na zapas  ;/ Ewentualnie może ktoś ma jakiś pedał na dawce, jakoś się byśmy rozliczyli :)

• 11 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
W dniu 29.06.2020 o 19:56, boldar napisał:

Witam  , mam na zbyciu jedną śrubę pasującą  do M520  i  M540 , proszę  pisać na  priv.

cześć, jeżeli oferta jest dalej aktualna to chętnie odkupię, proszę o kontakt na priv, dopiero co założyłem tutaj konto i nie mogę napisać wiadomości prywatnej

Dla potomnych - najpierw czyścimy gniazdo, później wkładamy torxa  - musi być porządny i idealnie pasować do gniazda, później lekko dokręcamy i dopiero próbujemy odkręcać, inaczej jest właśnie duża szansa na rozwalenie gniazda.

• 10 miesięcy temu...

No i mnie się przytrafiło (eh500), bo poprzedni właściciel-osioł zakręcił na najmocniejszym ustawieniu. Niestety nabijanie torxa i hack z wklejeniem nie zadziałało, więc rozwiercam śrubę mając nadzieję, że uda mi się ją usunąć. Ktoś ma na zbyciu śrubkę? ;)

A najlepiej dwie, bo drugą też lekko obrobiłem, ale da się regulować jak się podejdzie z wyczuciem :D

Edytowane przez kkoyot