cieq Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 (edytowane) Czy komuś przytrafiła się taka historia? Klucz przeskakuje, śruba pozostała skrajnej pozycji "+". Dodam, że regulacji dokonałem może ze 3 razy w ciągu roku. Pozostałe 3 śruby bez zarzutu. Edytowane 19 Lipca 2018 przez cieq Odnośnik do komentarza
Heboket Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Żeby wyregulować możesz spróbować nabić Torxa.Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
cieq Opublikowano 19 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Taki jest plan, tylko później już nic nie pomoże niestety. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Oj tam... Mam zabitego (luzy 2-3mm, obrobiony plastik) M520, chcesz śrubę? Czy cały pedał za koszt wysyłki. Odnośnik do komentarza
Puncu Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 To nie ukręciłeś śrube tylko obrobiłeś łeb. Jeżeli się nie uda odkręcić torxem jak pisał kolega wyżej to pedał trzeba rozkręcić i dobrać się z drugiej strony. 1 Odnośnik do komentarza
cieq Opublikowano 19 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 (edytowane) Dokładnie, obrobiłem łeb Musiała być jakaś felerna, bo pozostałe wyglądają jak nowe, wszystkie kręcone tym samym kluczem z tą samą siłą. Edytowane 19 Lipca 2018 przez cieq Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 @cieq pisz prv, podeślę Ci mojego na dawcę, chyba, że mi się uda wykręcić śrubę Odnośnik do komentarza
cieq Opublikowano 19 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 (edytowane) Dzięki za chęć pomocy Na razie spróbuję nabić torxa, później pokombinuję z podmianką śruby. Edytowane 19 Lipca 2018 przez cieq Odnośnik do komentarza
cieq Opublikowano 20 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Śruba wyregulowana za pomocą torxa, teraz pozostaje tylko zastanowić się nad zamianą na nieuszkodzoną. Czy w serwisie Shimano będą mieli same śrubki? Odnośnik do komentarza
Heboket Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 U mnie w autoryzowanym serwisie shimano nie mieli nawet klucza do 520. Jak nie będą śrubek, to warto rozejrzeć się za dawcami części Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Suraj Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Hej hej, nie bede zakładał nowego wątku więc wskrzeszę ten. U mnie identyczna sytuacja jak u kolegi, 3 śrubki jak nowe, jedna amen ukręcony łeb, klucz przeskakuje. Może od ostatniego czasu udało się komuś namierzyć takie śrubki do kupienia ? Chętnie bym zakupił ze dwie, coby mieć jedną na zapas ;/ Ewentualnie może ktoś ma jakiś pedał na dawce, jakoś się byśmy rozliczyli Odnośnik do komentarza
Exile Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Cześć. Mam ten sam problem co wyżej. Dokładnie z jedną śrubka. Pytanie jak wyżej, Czy ktoś namierzył śrubkę ? Ma do oddania/ sprzedania. Luba ma do oddania sprzedania pedał ? Odnośnik do komentarza
boldar Opublikowano 29 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Witam , mam na zbyciu jedną śrubę pasującą do M520 i M540 , proszę pisać na priv. Odnośnik do komentarza
j77 Opublikowano 2 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 W dniu 29.06.2020 o 19:56, boldar napisał: Witam , mam na zbyciu jedną śrubę pasującą do M520 i M540 , proszę pisać na priv. cześć, jeżeli oferta jest dalej aktualna to chętnie odkupię, proszę o kontakt na priv, dopiero co założyłem tutaj konto i nie mogę napisać wiadomości prywatnej Odnośnik do komentarza
barto125 Opublikowano 2 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Dla potomnych - najpierw czyścimy gniazdo, później wkładamy torxa - musi być porządny i idealnie pasować do gniazda, później lekko dokręcamy i dopiero próbujemy odkręcać, inaczej jest właśnie duża szansa na rozwalenie gniazda. Odnośnik do komentarza
kkoyot Opublikowano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 (edytowane) No i mnie się przytrafiło (eh500), bo poprzedni właściciel-osioł zakręcił na najmocniejszym ustawieniu. Niestety nabijanie torxa i hack z wklejeniem nie zadziałało, więc rozwiercam śrubę mając nadzieję, że uda mi się ją usunąć. Ktoś ma na zbyciu śrubkę? A najlepiej dwie, bo drugą też lekko obrobiłem, ale da się regulować jak się podejdzie z wyczuciem Edytowane 1 Czerwca 2021 przez kkoyot Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi