bruno824 Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Witam. Oddawałem ramę do malowania proszkowego, Wszystko super. Jednak w domu gdy składałem rower problem się zaczął przy skręcaniu suportu. Lewa stronę dokrecilem bez najmniejszego problemu, ale z prawa już nie było tak kolorowo. Gdy próbuje wkręcać suport wchodzi ale niestety krzywo, albo w jedna stronę albo w druga. Na początku gwintu w ramie widzę ze jest delikatnie zryty a później już jest zdrowy tylko ten początek i przez to zapewne się złe wkręca. Jest to sprawka lakierni która zabezpieczała gwinty przed malowaniem... (oczywiście wyciągnę z tego konsekwencje). Ale teraz pytanie mam do was, co robić, do kogo się z tam skierować. Czy jest szansa aby skorygować ta usterkę? Czy Rama na śmietnik? Poniżej zdjęcie, chociaż nie widać dobrze tego miejsca. Pomóżcie proszę. Cytuj Edytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Podejdź do servisu rowerowego poprawiać gwint maja takie gwintowniki do mufyKiedyś poprawiał mi gwint po próbie złego wkręcenia wkładu suportuI powinno być dobrze Odnośnik do komentarza
Puncu Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Gwintowanie i planowanie mufy. W serwisie Ci to zrobią Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Może nie w pierwszym lepszym ale gdzieś napewno Ci to naprawią. Nie jest to poważna usterka. Podzwoń popytaj. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi