Marik8414 Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Witam,zastanawiam się nad tym czy uszczelki z rock shoxa wejdą do goleni suntoura raidona 32 mm.Miał ktoś może taki sam pomysł? Jak poszło? wydaje się ,że wejdą i są dużo bardziej szczelniejsze .Co Wy na to Szajbajki?
Gość Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Skoro producenckie robią robotę to po co kombinować. Jak dla mnie zbędne.
Gość Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Zwracaj uwagę na to gdzie piszesz... To temat o amortyzatorze Suntour... Druga sprawa to wątpię by pasowały, a także wątpię w to czy jeśli nawet spasują to czy nie będą wylatywać z goleni.
Marik8414 Opublikowano 22 Lipca 2018 Autor Opublikowano 22 Lipca 2018 Ja sprawdziłem i leżą jak ulał Pozdrawiam
ACTIVIA Opublikowano 22 Lipca 2018 Opublikowano 22 Lipca 2018 Podaj model lub link tych uszczelek z Rock Shox-a
Marik8414 Opublikowano 23 Lipca 2018 Autor Opublikowano 23 Lipca 2018 (edytowane) Nie wiem jaki to dokładnie model.Chłopaki ze znanego serwisu amorów powiedzieli,że będą pasować i pasują mają 41 mm na zewnątrz i bez problemu weszły.Mam tylko mały problem teraz..postanowiłem go zalać olejem rock shoxa ,od spodu zastosowałem uszczelki a górne przeciwkurzowe są tak szczelne,że tworzy sie podciśnienie jakby i amor zle się ugina..Nie wykorzystuje całego skoku. Edytowane 23 Lipca 2018 przez Marik8414
Gość Opublikowano 23 Lipca 2018 Opublikowano 23 Lipca 2018 O tym właśnie mówiliśmy... Coś będzie nie tak... Ale chciałeś być mądrzejszy...
Gość Opublikowano 24 Lipca 2018 Opublikowano 24 Lipca 2018 Trzeba było spróbować delikatnie wcisnąć opaskę plastikową między lage a uszczelek kurzową wtedy powietrze powinno odpsiknac, czyli podcisnienie by się ulotniło czytałem gdzieś o takim zabiegu, nie wiem czy na 1 enduro przy servisie amortyzatora jak było opisywaneMożesz spróbować nic się nie powinno uszkodzićAle jak wszyscy piszą jak jest coś do tego to ma być do tego co innego gdy kupisz oringi różnych firm ale wymiary się zgadzają więc wtedy nie ma ryzyka że coś będzie nie tak
Marik8414 Opublikowano 26 Lipca 2018 Autor Opublikowano 26 Lipca 2018 To nie to..Tłumik do wymiany..Ale uszczeleczki i tak pasują
Rekomendowane odpowiedzi