Skocz do zawartości

Amortyzator przedni w granicach 1200zł pod koło 29'' skok od 120mm do 150mm.

Slobodzinski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie jakie polecacie amortyzatory w granicach 1200zł

Amortyzator powietrzny z blokadom w manetce do koła 29"

sztywna oś

skok mim. 120mm max. 150mm

tapered 

hamulec tarczowy

Jakie w tej cenie są dobre amortyzatory? Zamierzam go włożyć do Dartmoora primala + / jazda głównie w lesie, korzenie czasem kamienie, oczywiście single-tacki itp. Co byście mi polecili? Chodzi mi o to żeby po 1000 km przebiegu nie było konieczności kupna nowego amorka.

4 minuty temu, PrzeLuka napisał:

Dobry amor. Jak trafisz w dobrej cenie wersje AIR to możesz rozważyć jego zakup ale osobiście wolałbym dozbierać i kupić Revelation.

Znalazłem go za 1000zł 
a będzie odczuwalna różnica między revelation a sektor? różnica w cenie to 700zł 

Głównie waga. Sektor regulacje będzie miał wyłącznie podstawowe. Jak nie będziesz skakał z 10 schodów to wytrzyma. Sektor będzie kompromisem między jakością a ceną. Odpowiednio serwisowany posłuży lata. 

Pewnie ten...

https://allegro.pl/nowy-rock-shox-sektor-29-manetka-140-mm-hit-i7432528505.html#thumb/14

Najmniej rozbudowana wersja. Taki odpowiednik Recona Silvera o zwiększonym skoku jeśli tak to mogę ująć.

Edytowane przez Gość
21 godzin temu, PrzeLuka napisał:

Głównie waga. Sektor regulacje będzie miał wyłącznie podstawowe. Jak nie będziesz skakał z 10 schodów to wytrzyma. Sektor będzie kompromisem między jakością a ceną. Odpowiednio serwisowany posłuży lata. 

Pewnie ten...

https://allegro.pl/nowy-rock-shox-sektor-29-manetka-140-mm-hit-i7432528505.html#thumb/14

Najmniej rozbudowana wersja. Taki odpowiednik Recona Silvera o zwiększonym skoku jeśli tak to mogę ująć.

Dokładnie ten, chyba dozbieram i kupię coś lepszego, 

a co sądzisz o używce jakiejś do 1000zł? coś sensownego można trafić?