sajmonus Opublikowano 17 Lipca 2018 Opublikowano 17 Lipca 2018 Witam, przy przeglądaniu rowerowów szosowych w oczy rzuciło mi się coś ciekawego. https://www.pepper.pl/promocje/karbonowy-rower-szosowy-blue-andaz-105-86814 Otóż jest to karbonowy rower szosowy postawiony na grupie 105 za ... 3500 zł. Czy ktoś mi może powiedzieć gdzie jest haczyk?
ortogonalny Opublikowano 17 Lipca 2018 Opublikowano 17 Lipca 2018 (edytowane) Haczyk jest tu, że ten karbonowy rower waży więcej, niż dobry aluminiowy. Naprawdę lepsze jest dobre aluminium od kiepskiego karbonu. I, nota bene, tak, jak istnieje bimbalion stopów aluminium, z których robi się ramy rowerowe, tak i istnieje drugi bimbalion typów karbonu tego samego przeznaczenia. Edytowane 17 Lipca 2018 przez ortogonalny
89neo Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 14 godzin temu, ortogonalny napisał: Haczyk jest tu, że ten karbonowy rower waży więcej, niż dobry aluminiowy. Naprawdę lepsze jest dobre aluminium od kiepskiego karbonu. I, nota bene, tak, jak istnieje bimbalion stopów aluminium, z których robi się ramy rowerowe, tak i istnieje drugi bimbalion typów karbonu tego samego przeznaczenia. Co nie zmienia faktu, że oprócz użytego materiału chłopak nie ma pojęcia czy ten rower jest na = czy na -
ortogonalny Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Fakt Ja jestem na "nie" z tym rowerem. Raz, że producent raczej średnio nieznany, znalazłem ich stronę, podają, co prawda adres w USA, ale cholera wie, gdzie te rowery naprawdę są robione, dwa, że ten karbon to również, ze względu na wagę choćby - podejrzany. Ja osobiście bym unikał, a przy ograniczonym budżecie szukał raczej roweru z ramą aluminiową, bardziej uznanej marki. Ale to moja prywatna opinia.
Rekomendowane odpowiedzi