Leszek1971 Opublikowano 16 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Witam Proszę o poradę, kończy mi się kaseta jak w tytule, co polecacie w tym temacie. Jeżdżę maratony MTB i chciałbym może o klasę wyższą (lżejszą?). Dzięki za wszelkie podpowiedzi i własne doświadczenia - trwałość kasety itp. Odnośnik do komentarza
d3v0 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Polecam SLX 11-46 pod 1x11 , na maratonach nic Cię nie zaskoczy a waga ta sama ew. kaseta XT m8000 11-46 jest lżejsza o całe 20gr i ok 100zł droższa a czy jakość wykonania lepsza tego już nie jestem w stanie stwierdzić ale wg mnie nie widzę różnic Odnośnik do komentarza
Pinifarina Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Napęd M7000 i pokrewne jest dość nowy więc jak to możliwe ze zużyłeś kasetę? Teoretycznie możliwe ale upatrywałbym problemu gdzieś indziej tylko trochę więcej informacji jest potrzebnych o całym napędzie Odnośnik do komentarza
eathan Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Fabrycznie w rowerze miałem SLX CS-M7000 11-42T. Po ponad 3000 km musiałem kupić nową kasetę i łańcuch. Zastanawiałem się nad przesiadką na XT, ale różnice w cenie spore. Za to na wadze już nie tak bardzo. Finalnie kupiłem tego samego SLX-a. PS Kaseta poszła w diabły z powodu przymiaru. Okazało się, że przymiar był za gruby i dlatego nie wpadał w ogniwa. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi