MateuszXD Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Witam Mam pytanie, ponieważ przymierzam się do kupna rower Unibike Evo 29 2018 i nie wiem czy ten rower da radę na zawody i do treningów. Z tego co wyczytałem na stronie producenta rower jest na osprzęcie Shimano Deore. Jak myślicie dobry rower do amatorskiego ścigania MTB? 🤔 Z góry dziękuję za odpowiedź Odnośnik do komentarza
Kkaaeell Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Osprzet deore to pierwsza typowo gorska grupa wiec nie powinienes miec z nia problemow. Posiadam taka w swoim rowerze i dziala znakomicie Odnośnik do komentarza
wozo13 Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Tak jak już tu na forum było pisane, że ścigać się można w zasadzie wszystkim jest filmik na YT jak gościu jubilatem śmiga maraton i jeszcze ciężko go dogonić porządnym rowerem Odnośnik do komentarza
mariuszm Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Jeśli rower jest sprawny , to da radę. Pytanie raczej czy Ty dasz? A na serio, mój Złomek na Alivio i hamulcami Vbrake poradził sobie na zawodach o wiele lepiej niż ja, więc o rower bym się nie martwił.Wysłane z mojego ASUS_Z00ED przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Cineos Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Dokładnie. Jak przedmówcy powyżej. Bardziej martwiłbym się o siebie niż o rower. Właśnie zmieniłem opony w rowerze crossowym na 29x1,75, został amor o skoku 50mm, pełne alivio. Jedna mała zmiana, a jaka różnica w terenie. Za 2 miesiące pierwsze zawody. I na razie roweru zmieniać nie zamierzam. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 21 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 Nic się nie martw. Ja na maraton w Miękini pojechałam takim cudem i nie miałam żadnych problemów: Odnośnik do komentarza
Pan Boczek Opublikowano 23 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Miałem rockridera 340 na kolach 26 i Vłkach. Fakt ze przeszedł metamorfoze bo pozostała tylko rama reszta to slx tył,xt przód,holowtech,korba deore,piasty deore,kiera giant,manety deore,klamki deore,amor Raidon powietrzny i dawał radę z rowerami po 10k. Rama wytrzymala jak na 95 kg mojej wagi i powiem szczerze,rower dostawał w d...😂 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi