Administrator SzajBajk Opublikowano 12 Lipca 2018 Administrator Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Oto, jak opaski zaciskowe mogą nam uprzyjemnić jazdę na rowerze lub uratować w sytuacji awaryjnej. Jakie znacie inne zastosowania trytytek? Odnośnik do komentarza
Miszel Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 1.Jako mocowanie kół gdy montujemy rower na bagażniku (po części działa to jako prowizoryczne zabezpieczenie roweru - trzeba mieć obcinaczki - zawsze to drobne utrudnienie) 2.Mocowanie pancerzy linek w rowerze przed zamontowaniem roweru na dachu - niezabezpieczone linki (pancerze) będą się odchylać na wietrze i rysować lakier roweru 3. Kiedyś pomogłem (młodemu) rowerzyście który miał uszkodzone gniazdo śruby mocującej linkę przy tylnej przerzutce. Zagiąłem linkę i spiąłem kilkoma trytytkami. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Gdy młodemu mojemu na srebrnej górze uszkodził się karetka trzymająca pedałów do osi, trytki na pomogły i dało radę zjechać na dół Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 1 godzinę temu, piter614 napisał: uszkodził się karetka trzymająca pedałów do osi Co się stało? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Co się stało?Muszę zrobić coś z tym telefonem słowa mi się zmieniająUrwala się nakrętka trzymająca pedał do ośki, pedało odpadło i została sama oś, nie dało się dalej zjeżdżać więc wymyslilismy że odcinek z podjazdem przepchamy po głównej leśnej drodze, potem co zrobić nie da się tak jechać ciągle spada ale kiedyś na blogu 1 enduro było w opisie y mieć trytki że sobą, przypielismy pedało do korby i w pozycji zjazdowej młody zjechał dość szybko trasa A do samego dołu.Przepraszam wszystkich za błędy jednak pisze w telefonie i jest jak jest (tym bardziej że jestem w pracy)Teraz trytki mamy za każdym razem ze sobą w plecaku Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 17 minut temu, piter614 napisał: Muszę zrobić coś z tym telefonem słowa mi się zmieniają Urwala się nakrętka trzymająca pedał do ośki, pedało odpadło i została sama oś, nie dało się dalej zjeżdżać więc wymyslilismy że odcinek z podjazdem przepchamy po głównej leśnej drodze, potem co zrobić nie da się tak jechać ciągle spada ale kiedyś na blogu 1 enduro było w opisie y mieć trytki że sobą, przypielismy pedało do korby i w pozycji zjazdowej młody zjechał dość szybko trasa A do samego dołu. Przepraszam wszystkich za błędy jednak pisze w telefonie i jest jak jest (tym bardziej że jestem w pracy) Teraz trytki mamy za każdym razem ze sobą w plecaku Pedał, nie pedało Odnośnik do komentarza
zero Opublikowano 13 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 (edytowane) Trytki są najlżejszym sposobem mocowania... Sporo wytrzymują. Mam bidony mocowane na trytki, bywa że wożą po 2,5 l. przejechały o już kilka tys. km. Skuteczny sposób na nieokręcanie się zamocowanych sprzętów to taśma samoprzylepna, dwustronna. Najpierw na trytki potem na rower. Edytowane 13 Lipca 2018 przez zero Coś mi zjadło... Odnośnik do komentarza
Miszel Opublikowano 13 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 W dniu 12.07.2018 o 21:33, piter614 napisał: Urwala się nakrętka trzymająca pedał do ośki, pedało odpadło i została sama oś... Miałem kiedyś to samo. Niestety nie znalazłem platformy w rowie, mimo długich intensywnych poszukiwań. Wracałem z gołą osią 30 km. 2 godziny temu, zero napisał: Trytki są najlżejszym sposobem mocowania... Sporo wytrzymują. Mam bidony mocowane na trytki, bywa że wożą po 2,5 l. przejechały o już kilka tys. km. Skuteczny sposób na nieokręcanie się zamocowanych sprzętów to taśma samoprzylepna, dwustronna. Najpierw na trytki potem na rower. Trytytki, taśmy klejące i strech. Za pomocą tych rzeczy da się zamocować prawie wszystko. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi