Miszel Opublikowano 10 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Drodzy forumowicze, czy ja się mylę czy tu powinna być inna podkładka mocująca ? Ktoś wymieniał przerzutkę i chyba zastosował niewłaściwą podkładkę. Założony jest stożek okrągłą częścią do okrągłego mocowania. To po prostu nie pasuje. Co tu powinno być ? Chyba znalazłem coś czego szukam - podkładkę wklęsłą. Kojarzę że takie podkładki bywały przy klockach hamulcowych. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Opublikowano 10 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Wygląda na to, że w tym rozwiązaniu zastosowano podkładki poziomujące. Jest stożkowa, ale brakuje wklęsłej (jak przy zaciskach hamulcowych). Odnośnik do komentarza
Miszel Opublikowano 10 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Mam podkładkę wklęsłą z hamulców, po potraktowaniu jej pilnikiem okrągłym będzie pasować profilem w mocowanie w ramie. Odnośnik do komentarza
Miszel Opublikowano 26 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Nie udało mi się uzyskać odpowiedniego "profilu" wycięcia w podkładce, ale założyłem płaską podkładkę i trzyma się znakomicie. Nawet regulacja wysokości była trafiona od razu - 3 mm od zębów. Wszystko działa. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi