Rocky Brasco Opublikowano 9 Lipca 2018 Opublikowano 9 Lipca 2018 Witam serdecznie, jestem nowym użytkownikiem, na forum trafiłem poprzez kanał Youtube. Na wstępnie zaznaczam że jestem osobą, która ma zerowe pojęcie na temat rowerów, wiedzę wynoszę z filmów ale praktyka przynajmniej jak na razie level 0. Mam rower , którzy darzę sentymentem i chciałbym inwestować każdego miesiąca pieniążki aż zbuduje coś konkretnego między czasie, czyli w fazie buduje użytkując go kilka razy w tygodniu. A więc tak jak w tytule mam rower ten oto z linku: http://www.bikekatalog.pl/2009/rowery/2333/foto:1/ Pomysł jest taki aby zrobić z niego sobie takiego bandziorka jak z filmiku SzajBajka (Kona Explosif). Na wstępie chciałem wymienić siodełko jakieś z Dartmoora, pedały Dartmoor stream platformowe. Pytanie odnośnie kierownicy, dartmoor tornado v2 jest odpowiednikiem tej z filmiku? Rower MTB podobno ma trochę zapasu na szersze opony, z tego co widzę u mnie też jest miejsce, Black Jack 2,25 opony Schwalbe mogą być? Jaki polecacie widelec oraz mostek? Nie biorę udziału w żadnych zawodach. Rower traktuje jako alternatywny środek przemieszczenia się w terenie miejskim, często leśnym ale są to ścieżki - bardzo rzadko ciężki teren. Pozdrawiam.
jaro0011 Opublikowano 9 Lipca 2018 Opublikowano 9 Lipca 2018 (edytowane) Cześć Na Twoim miejscu wolałbym sobie po woli odkładać na nowy rower, a tym co masz wymieniać tylko części, które się zużywają (łańcuch, klocki itp)... Edytowane 9 Lipca 2018 przez jaro0011
Gość Opublikowano 9 Lipca 2018 Opublikowano 9 Lipca 2018 Tak dokładnie raczej nie bardzo opłaca się w niego inwestować no chyba że bardzo chcesz , jednak proponuję dokładać i kupić coś dużo lepszego
Gość Opublikowano 10 Lipca 2018 Opublikowano 10 Lipca 2018 (edytowane) Rower nie najgorszy ale to raszej mało rozwojowa konstrukcja. Dbać aby jeździł ale nie inwestował bym w niego zbyt wiele. Jeśli naprawdę chcesz to wiedz, że koszta nie będą małe i właściwie zostałaby z niego rama. Reszta do wymiany. Mnie przeróbka roweru kosztowała 4 tys. a sam rower 2 tys. co daje 6 tys. Za te pieniądze dziś kupiłbym bardzo przyzwoity rower. Pod heble Vki tylko RST ma amor powietrzny w ofercie. Innego niż powietrzny nawet bym nie brał pod uwage chyba, że stywny karbonowy lub aluminiowy. Jeśli naprawdę się uprzesz to szedłbym w redukcje masy i upraszczanie sanego roweru. Edytowane 10 Lipca 2018 przez Gość
wozo13 Opublikowano 12 Lipca 2018 Opublikowano 12 Lipca 2018 Myślę tak samo jak moi przedmówcy...odłóż kasę, kup ramę i zaczynaj projekt "Bandzior" a z drugiej strony możesz coś jeszcze zmienić w obecnym rowerze np. zmiana widelca na sztywny skoro jeździsz mało w trudnym terenie, wtedy sprzedając stary możesz wyjść na zero, a korzyść będzie...zawsze możesz poczekać na zimowe wyprzedaże i coś fajnego złapać
Rekomendowane odpowiedzi